reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Angella, AMH musi być świeżynka. Badanie nie może być starsze, niż 3 miesiące. Podobno. Chociaż o ważności badania nie na ani słowa w regulaminie.

reklama
Agusiapiela...tak jak GizaS Ci mówi...
ja tak miałam...
leki dostawałam co 3-4dni.
też miałam krótki protokół.
stymulacja od 2 do 12dc(za drugim razem do 14dc)
przychodziłam do doktora..robiłam estradiol,lh i progesteron..czekałam na wynik i szłam do lekarza...tam na usg lekarz patrzył ile pęcholi ..sprawdzał wyniki..i dobierał dawkę leków na następne dwa dni..za dwa dni znów na badania..znów podgladanie..i znów dawka leków...

GizaS - ja tez miałam pecha...i myslę ze nadal go mamy-bo nasza klinika to jakoś tak nie należy do lepiej zorganizowanych...

ale wiem ze zabrac dofinansowania nie zabiorą.jedyne mogą nałozyc karę na klinikę.

GizaS..trzymaj się:*

dla reszty dziewczyn tez przesyłam zaciśnięte kciuki...
i słoneczne pozdrowienia.

Smerfeta masz rację, badanie AMH musi być świeżynka (ja robiłam specjalnie na wizytę więc było ok). Większość badań ma ważność 3 m-cy ale cytologia np. może być z kilku m-cy bo mnie doktor pytał czy robiłam cyt. w tym roku (niestety miałam tylko z zeszłego roku z lipca i się nie nadawało).

Angella, cytologia ważna jest rok czasu.
Ale przed procedura warto zawsze powtórzyć, żeby nie było takiej niespodzianki i niepotrzebnych nerwów, jak u mnie.

Właśnie przeczytałam co napisała blueskye odnośnie częstych (co 2 dni) wizyt podczas stymulacji i się podłamałam. Ja mam do Gdyni ponad 200 km. więc nie wiem jak uda mi się zorganizować to logistycznie, a do tego dojdą zwolnienia z pracy (już widzę minę mojej Szefowej) :-(

Smerfeta, miałam sobie własnie zrobić cytologię, ale stwierdziłam, że skoro już tyle wydałam na te wszystkie badania, to niech chociaż na cytologii zaoszczędzę ;-) Dr powiedział, że na następnej wizycie zrobimy cytologię (cytologia jest refundowana chyba?)

to nie jest prawda z tą waznoscią AMH!
AMH moze byc sprzed roku.
świezynka musi być FSH,cytologia i badanie nasienia.
cała wirusologia również wazna 3miesiace.ale AMH nie.

Agnella..nie wiem jak bedzie u Ciebie..ja w Opolu byłam 3 razy na monitoringu-czyli wychodziło co 3 dni.
w Bytomiu co 2dni musiałam być.

moze idz na chorobowe na ten czas?

jesli chodzi o cytologię-to do programu musisz mieć...na nfz się czeka...przynajmniej u nas...

jesli Twój doktor ma podpisaną umowę z nfz to być moze cytologię będziesz miała na nfz...ale jesli nie ma umowy to jest odpłatna.

Ostatnia edycja:
Blueskey to ja już nie wiem sama jak to jest, ode mnie wymagano aby AMH nie było starsze niż sprzed 3 m-cy, natomiast cytologia mogła być sprzed pół roku wstecz. Najlepiej pytać bezpośrednio tam gdzie się leczymy bo z tego co widzę, zależy to od kliniki i od lekarza prowadzącego.

reklama
Blueskye, ja przez "nieważne" AMH prawie się do programu nie dostałam.
Czekam teraz na wynik i mam nadzieję, że mnie jednak zakwalifikują. Poprzednio badałam sobie rezerwę we wrześniu, więc jeszcze rok nie minął.

Do góry