czy któraś z was miała zapalenie wyrostka w ciąży?wyczytałam,że stosunkowo często się zdarza(czasami internet niepotrzebnie nakręca)...czy któraś z was słyszała coś na ten temat?nospa nie pomaga mi na bóle w prawej pachwinie,a nie chcę przesadzać z jej ilością,dziś już połknęłam trzy:-( macie takie nieprzyjemne bóle?a może to jajnik?ehhhh..........
reklama
sluchaj nie czytaj za duzo w necie moja rada
W zapaleniu wyrostka bol lokalizuje sie poczatkowo wokol pepka, dopiero po kilkunastu godz lokalizuje sie w prawym dole biodrowym, tak jak napisala Nessi bol nie mija i jak nam mowili na chirurgii: JEZELI PACJENT Z PODEJRZENIEM ZAP WYROSTKA MOWI ZE ZJADL COS NIEDAWNO (W TRAKCIE WYSTEPOWANIA JUZ BOLU) TZN ZE TO NIE JEST WYROSTEK.
Jak ktos ma zap wyrostka to nie jest w stanie zjesc nic.
A bada sie tez spcjalne objawy: Boloomberga, jaworskiego, rovsinga - poszukaj w necie jak sie je bada bo nie chce mi sie tlumaczyc jak to sie robi
Ale mysle ze jak cie boli w pachwinie to cie moze ciagna wiezadla bo macica rosnie
W zapaleniu wyrostka bol lokalizuje sie poczatkowo wokol pepka, dopiero po kilkunastu godz lokalizuje sie w prawym dole biodrowym, tak jak napisala Nessi bol nie mija i jak nam mowili na chirurgii: JEZELI PACJENT Z PODEJRZENIEM ZAP WYROSTKA MOWI ZE ZJADL COS NIEDAWNO (W TRAKCIE WYSTEPOWANIA JUZ BOLU) TZN ZE TO NIE JEST WYROSTEK.
Jak ktos ma zap wyrostka to nie jest w stanie zjesc nic.
A bada sie tez spcjalne objawy: Boloomberga, jaworskiego, rovsinga - poszukaj w necie jak sie je bada bo nie chce mi sie tlumaczyc jak to sie robi
Ale mysle ze jak cie boli w pachwinie to cie moze ciagna wiezadla bo macica rosnie
nie panikuję....hehe...nie boli jak leżę spokojnie.u lekarza dziś byłam.zapytała właśnie czy miałam usuwany wyrostek. powiedziała,że jak będę miała temp ok 38 stopni i dalej będzie bolało,mam przejechać się na pogotowie...operacja w 7 tygodniu ciąży to chyba nie wróży nic dobrego...jeśli chodzi o dobro maluszka...dlatego leżę i się nie ruszam;-) jak podskoczy temperatura-pojadę...:-(
Nie wiem czy ci pomogę ale w pierwszej ciąży tez miałam podobne objawy (z tym,że zaczęły się one dużo później niż u Ciebie) ,lekarz zbadał mnie ,zlecił badanie krwi-jest ważne przy zapaleniu wyrostka-nic nie wykazało.Mnie jednak co jakiś czas bolało w prawym boku,szczególnie jak stawiałam prawą nogę,nie gorączkowałam jednak.I w końcu doszliśmy z lekarzem do wniosku ,że te bóle mają związek z silnymi zaparciami jakie miałam....Jak zajęliśmy się tym problemem wszystko przeszło.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam.Mam pewien problem.Jestem w 26 tygodniu ciazy i odczuwam dzisiaj od rana bole z prawej strony brzucha,ktore promieniuja na noge jak chodze.Jak odrazu wstalam to az nie moglam ruszyc sie z lozka a teraz juz moge chodzic co prawda ten bol sie zmniejszyl ale jeszcze jest odczuwalny w prawym rogu brzucha.Boje sie ze to moze zle wplynac na dzidziusia A kiedys mialam takie bole przed ciaza ale one po dniu zanikały i lekraz mowil ze nie ma koniecznosci jeszcze usuwac wyrostka dopiero jak mnie zlapie ostry bol.A czytalam ze w ciazy ten wyrostek dokucza.Tz. ze nie bede mogla za 3 miesiace urodzic?A czy po badaniu moczu i krwi da sie stwierdzic ze cos jest nie tak z wyrostkiem? Prosze o szybka odpowiedz
reklama
witam wszystkich.jestem nowa i nie wiem jak sie tym forum poslugiwac, ale w sprawie eyrostka moge sie wypowiedziec.bylam na niego operaowana w 17tygodniu ciazy..uwiezcie nic przeyjemnego...bol byl straszny chwycil mnie nagle i na nic nie reagowal, nie mogalam sie wyprostowac ani chodzic dwa dni pozniej zostal mi usuniety wyrostek oraz zciagniety plyn hormonalny, ktory prawdopodobnie byl glowna przeczyna bolu.wyrostek byl lekko powiekszony , ale rowniez zostal usuniety gdyz zapalenie wyrosta to czesta przypadlosc kobiet w ciazy, wiec jesli macie jakiekolwiek objawy wyrosta lub bolu z ktorym nie mozecie sobie poradzic udajcie sie najpredzej do szpitala, nie ma na co czekac i sie meczyc..pozdrawim i powodzenia
ps.teraz jestem w 28 tygodniu i dzidzia jest zdrowa i silna))
ps.teraz jestem w 28 tygodniu i dzidzia jest zdrowa i silna))