reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zapelenie odkrzeli po pulmicorcie ???

mamaEmilki2005

Justyna,potrójna mama...
Miasto
Legionowo
W temacie miało być oczywiście zapalenie OSKRZELI...
Michaś miał w swoim ponad 3 -letnim życiu 4 razy zapalenie oskrzeli i raz zapalenie płuc.
.
W sobote wybralismy sie do alergologa bo miał wysypke i po tygodniu od odstawienia antybiotyku pojawił sie katar.Od soboty dostaliśmy do inhalacji Pulmicort oraz doustnie singulair, xyzal, do noska Rhinocord
U nas katar zawsze kończył się zapaleniem oskrzeli więc Pani alergolog zaleciła oprócz doustnych leków od razu inhalację z Pulmicortu.
I od wczoraj mały zaczął kasłać. Pobiegłam dziś do naszego pediatry i okazał sie że ma zmiany w oskrzelach. Czy tez Wam sie tak zdarzyło że przy podawaniu takich leków pojawiły sie zmiany w oskrzelach?
Myślałam że naja one zapobiegać tego typu zmianom.
Od dziś mamy dołączony atrovent i jutro popołudniu mamy sie pokazac u pediatry i będzie decyzja czy antybiotyk dostajemy czy nie.
Mam jeszcze pytanie - czy Wy najpierw podajecie Atrovent + nacl, a po kilkunastu minutach pulmicort - czy razem?
Czy w takiej sytuacji mozna jeszcze jakoś szybko zadziałac żeby zahamować/cofnąć rozwój infekcji.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
U mojego Franulka Pulmicort nie powodował objawów zaostrzenia choroby,wręcz przeciwnie.
Ja najpierw podawałam do nebulizacji Pulmi,a potem inne leki.Nie wiem czy ma jakieś znaczenie kolejność podawania leku akurat w tym przypadku.

Dzięki za odp. no właśnie z kim nie rozmawiam to jest zdziwiony że oskrzela sie odezwały...
Chodziło mi czy powinno sie najpierw zrobić inhalację z atroventu rozszerzającego oskrzela a potem dopiero z pulmicortu czy razem?

Do góry