reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zaplodnienie, infekcja

xxnieznajoma

Początkująca w BB
Witajcie. Przychodze do was z takim problemem, a wiec tak kilka dni temu kochlam sie z moim facetem i doszlo do wytrysku. Niestety, ale po stosunku zauwazylam nieprzyjemny zapach sluzu. Miesiaczka dopiero za 10 dni i nie mam pojecia czy zaszlam w ciaze czy nie, ale moje pytanie brzmi nastepujaco. Co jesli zaszlam w ciaze podczas infekcji bakteryjnej niewiedzac, ze ja mam? bardzo sie boje, bo wiem ze to niebezpieczne w ciazy itd, a w szczegolnie pierwszym semestrze. Chcialam umowic sie do ginekologa i isc z ta infekcja do niego, ale narazie o ciazy niewspominac, poniewaz wolalabym zaczekac do miesiaczki. Niestety nikt nie odbieral.

reklama
Skoro coś podejrzewasz to czemu nie zrobisz sama sobie wyników z moczu? Jak ma być bakteria to Ci wyjdzie. Z wynikiem wtedy pójdziesz do ginekologa i od razu włączy Ci leczenie (jeśli będzie ciąża) ale najpierw do rodzinnego, też może pomóc i zapisać lek.

Skoro coś podejrzewasz to czemu nie zrobisz sama sobie wyników z moczu? Jak ma być bakteria to Ci wyjdzie. Z wynikiem wtedy pójdziesz do ginekologa i od razu włączy Ci leczenie (jeśli będzie ciąża) ale najpierw do rodzinnego, też może pomóc i zapisać lek.
Myślalam, ze lekarz rodzinny srednio cos mi z tym pomoze. Badania z moczu wykazalyby bakterie w moczu, ale jesli one sa w pochwie to wtedy tez je wykaza? Wybacz, ale nie za bardzo sie na tym znam.

Myślalam, ze lekarz rodzinny srednio cos mi z tym pomoze. Badania z moczu wykazalyby bakterie w moczu, ale jesli one sa w pochwie to wtedy tez je wykaza? Wybacz, ale nie za bardzo sie na tym znam.
Idź do ginekologa , powiedz o wszystkim. Da Ci w razie czego leki na infekcje, które nie szkodzą przy ewentualnej ciąży.

Przecież w ciąży też się zdarza infekcja i trzeba sobie z tym jakoś radzić :)

Idź do ginekologa , powiedz o wszystkim. Da Ci w razie czego leki na infekcje, które nie szkodzą przy ewentualnej ciąży.

Przecież w ciąży też się zdarza infekcja i trzeba sobie z tym jakoś radzić :)
Racja. Ale martwie sie bardzo, bo jesli doszlo do zaplodnienia to boje sie, ze cos sie stanie dziecku przez bakterie, bo czytalam ze wlasnje bakterie sa grozne bardziej niz np, taka grzybica. A z objawow wychodzi na to ze ja posiadam infekcje bakteryjna. Isc teraz czy lepiej poczekac do miesiaczki, zrobic test i wtedy sie udac?

Racja. Ale martwie sie bardzo, bo jesli doszlo do zaplodnienia to boje sie, ze cos sie stanie dziecku przez bakterie, bo czytalam ze wlasnje bakterie sa grozne bardziej niz np, taka grzybica. A z objawow wychodzi na to ze ja posiadam infekcje bakteryjna. Isc teraz czy lepiej poczekac do miesiaczki, zrobic test i wtedy sie udac?
To mowisz, ze bakterie moga zaszkodzic ciązy, po czym chcesz czekac 10dni, zeby zacząć leczenie?

Normalnie możesz powiedziec, ze jesteście w trakcie starań i chcesz cos, co nie zaszkodzi.

To mowisz, ze bakterie moga zaszkodzic ciązy, po czym chcesz czekac 10dni, zeby zacząć leczenie?

Normalnie możesz powiedziec, ze jesteście w trakcie starań i chcesz cos, co nie zaszkodzi.

No wiesz spotkalam sie juz z roznymi wpisami na forum, gdzie kobiety najpierw wolaly potwierdzic ciaze i od razu isc z gotowym wynikiem do ginekologa. Napewno nie chce zaszkodzic dziecku.

reklama
No ale pomyśl na zdrowy rozum.
Co miałoby Ci dać zatajenie informacje przed lekarzem? Jedynie tylko niebezpieczeństwo przypisania leków, które zaszkodzą ewentualnej ciąży.

Także nie ma co czekać, tylko trzeba iść i leczyć.

A czy będzie ciąża, to okaże się za te 2 tygodnie.

Do góry