Witam, drogie mamy jak butelkę do karmienia MM polecacie. Synek 3 tygodnie karmiony km, mamy butelkę lovi mammafeel , ale jakoś tak jak zaczyna z niej pić to ciągnie tak mocno, że az muszę na chwilę wyciągnąć bo boje się że za mocno mu leci. Położna mówi że butelka ok, mam nie zmieniać, ale może polecacie jakaś , zastanawiam się nad tą antykolkowa dr Browns , faktycznie pomaga ? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
reklama
bleucoco
Fanka BB :)
Nam neurologopeda Mammafeel nie polecała i niestety sobie leży. Brownsów antykolkowych nie lubię z uwagi na to jak dokładnie trzeba je myć i suszyć, aby nie zapleśniały. Podobno „antykolkowy” to chwyt marketingowy. My mamy z córką Lansinoh, jest w porządku. Syn używał Lovi Medical+, której z kolei córka nie akceptuje totalnie i której też nie polecała neurologopeda, bo za szybko z niej leci Dobrą butelką, z której nie leci szybko, jest jeszcze Avent, ale często trzeba zmieniać smoczek na szybszy przepływ, bo naprawdę wolno leci i niektóre dzieciaki nie chcą pić (np. w butelce małej jest przepływ nr 2, neurologopeda powiedziała żeby dokupić nr 3 jeśli nie chce dziecko z niej pić).Witam, drogie mamy jak butelkę do karmienia MM polecacie. Synek 3 tygodnie karmiony km, mamy butelkę lovi mammafeel , ale jakoś tak jak zaczyna z niej pić to ciągnie tak mocno, że az muszę na chwilę wyciągnąć bo boje się że za mocno mu leci. Położna mówi że butelka ok, mam nie zmieniać, ale może polecacie jakaś , zastanawiam się nad tą antykolkowa dr Browns , faktycznie pomaga ? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
No właśnie mam jeszcze Avent i podam zobaczymy, ta lovi Mammafeel to z niej na początku tak leci , że wypuszczam trochę na początku mleka do zlewu tak z niej leci, a syn jak zaciągnie na pierwszy raz to wyjmuje na chwilę bo się boję :/Nam neurologopeda Mammafeel nie polecała i niestety sobie leży. Brownsów antykolkowych nie lubię z uwagi na to jak dokładnie trzeba je myć i suszyć, aby nie zapleśniały. Podobno „antykolkowy” to chwyt marketingowy. My mamy z córką Lansinoh, jest w porządku. Syn używał Lovi Medical+, której z kolei córka nie akceptuje totalnie i której też nie polecała neurologopeda, bo za szybko z niej leci Dobrą butelką, z której nie leci szybko, jest jeszcze Avent, ale często trzeba zmieniać smoczek na szybszy przepływ, bo naprawdę wolno leci i niektóre dzieciaki nie chcą pić (np. w butelce małej jest przepływ nr 2, neurologopeda powiedziała żeby dokupić nr 3 jeśli nie chce dziecko z niej pić).
bleucoco
Niestety, z Mammafeel cieknie, wystarczy przechylić butelkę i nam psika To samo z Lovi Medical+, ale akurat tę syn akceptował, całe butelkowanie na niej przeszedł i nic mu nie było, więc nie zmieniałam. Córka Aventu nie zaakceptowała, zaakceptowała tylko Lansinoh. Trochę też trzeba się dostosować do dziecka, bo jak nie wypije z konkretnego smoczka no to nie zmusisz Ja mam cały koszyk nieużywanych butelek różnych marekNo właśnie mam jeszcze Avent i podam zobaczymy, ta lovi Mammafeel to z niej na początku tak leci , że wypuszczam trochę na początku mleka do zlewu tak z niej leci, a syn jak zaciągnie na pierwszy raz to wyjmuje na chwilę bo się boję :/
NiebieskookaEM
My mamy momma lansinoh ( polecana przez logopedę). Łatwo złapać, bo okrągły smoczek.
Z antykolkowych to żadna nam się nie sprawdziła, jedynie odbicie malucha po posiłku. Była duża różnica jak się tego nie udało zrobić.
Z antykolkowych to żadna nam się nie sprawdziła, jedynie odbicie malucha po posiłku. Była duża różnica jak się tego nie udało zrobić.
blanny
A karmisz prawidłowo? Bo karmiąc butelka, butelka nie powinna być przechylona do dołu. Powinna być właściwie poziomo do podłoża. Żeby nie leciało z niej grawitacyjnie. Może w tym leży problem?No właśnie mam jeszcze Avent i podam zobaczymy, ta lovi Mammafeel to z niej na początku tak leci , że wypuszczam trochę na początku mleka do zlewu tak z niej leci, a syn jak zaciągnie na pierwszy raz to wyjmuje na chwilę bo się boję :/
reklama