Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Zajrzyj do przydatnych linków i adresów tam napewno znajdziesz to co Cię interesujePOMOCY
Moja sytuacja wygląda tak: jestem obecnie za granicą, gdzie urodziłam moją córeczkę, ale za miesiąc wracam do Polski na stałe już. Ojca małej nie wpisałam w akcie urodzenia, ponieważ to prawdziwy sukinsyn, który nie dał mi ani złotówki przez cała ciąże itp i nie chce żeby miał jakiekolwiek prawa do mojej Niuni, dlatego właśnie nie podaje go o uznanie ojcostwa ani inne takie
mam 22 lata i ukończony licencjat, nie pracuje, nie uczę się już (zacznę dopiero mgr w przyszłym roku od października, czy to coś zmieni za rok??) mieszkam z moim tata, mama jest za granica i już nie wraca, brat studiuje.
Czy wobec tego cokolwiek mi się należy? bardzo proszę o wyczerpująca i dokładną odpowiedz odnośnie mojej sytuacji!
Dziękuje :*
O jakim zasiłku dla samotnej matki mówisz?artystka 92. Na drugie becikowe kwalifikuje sie matka samotnie wycowująca dziecko (tzn ze albo ojciec jest nn, albo uznał dziecko, ale nie żyjecie razem i masz na nie alimenty- jeśli nie od niego to od jego rodziców)
wiec jesli ojciec dziecka je uzna, czyli da mu swoje nazwisko wtedy zeby dostac drugie becikowe i co miesiac zasiłek dla samotnej matki musisz koniecznie zlozyc pozew o alimenty bo inaczej nie bedzie Ci sie należeć, bo w kwestii drugiego becikowego nie liczy sie ile zarabia, czy nie zarabia ojciec dziecka tylko to, czy samotnie je wychowywujesz.
Do mnie urzędniczka powiedziała, że nie interesuje ją czy ja mieszkam z ojcem dziecka czy ja z nim żyje czy nie, ale w świetle prawa nie trzeba mieć ślubu żeby tworzyć rodzinę i my takową tworzymy gdyż dziecko jest uznane i nic mi sie nie będzie należeć dopoki nie bede miec zasądzonych alimentów ;p