Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
moja sytuacja jest taka: ojciec dziecka jest holendrem. dziecko nosi jego nazwisko. my nie jestesmy razem od 2 lat. alimenty nie byly zasadzone ale placil sumiennie co miesiac. od 2 miesiecy przebywa w areszcie w polsce. nikt nie ma z nim kontaktu, na razie nawet adwokat ma problem zeby zalatwic widzenie. zlozylam sprawe o alimenty, ktora ma odbyc sie w styczniu. moje pytanie jest takie: jak on majac nawet co miesiac dochoty na holenderskie konto po zasadzeniu moze mi placic? nie bedzie mial mozliwosci zrobic przelewu przeciez. czy w zwiazku z tym ze nie placi, a alimenty beda zasadzone jest mozliwosc uzyskania jakiejs pomocy od panstwa? wiem ze w holandii jest instytucja ktora sciaga alimenty bezposrednioz konta a w zamian 10% pobiera, nie wiem tylko jak dlugo bedzie przebiegal proces wyegzekwowania tego. przekraczam dochod na osobe zeby skozystac z funduszu alimentacyjnego. tylko co z tego jak przekraczam, a mam tak wysokie rachunki za utrzymanie mieszkania, przedszkole i uczelnie ze na zycie nie zostaje juz wlasciwie nic... mysle ze fundusz powinien wyplacac kazdemu kto ma zasadzone alimenty a pozniej sciagac od dluznikow... czuje sie troche dyskryminowana