reklama

zatwardzenie u malucha

• Starter tematu Starter tematu renatek1
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ale w tej herbatce też jest koper, który niestety potęguje to wszystko:confused: u nas nie ma kupki już 6ty dzień, za to jest płacz przy każdym bąku :-( nie wiem już co mam próbować. dostaliśmy wczoraj debridat, na razie efektów brak, dodam, że maluszek dostaje sab simplex, lakcid i echo, kupki jak nie było tak nie ma:no: karmiony jest piersią

reklama
Ale probowalas tej herbatki? Nie wiem co w niej jest dokladnie, ale kupka czesto po niej byla w pol godziny, a tak sie meczylysmy nawet 6 dni. Dla mnie to bylo 100 razy lepsze rozwiazanie niz czopki ktorych nie moglam malutkiej wlozyc BLEEE

Robilam zgodnie z intrukcja na pudelku - o ile dobrze pamietam na 100ml 1 lyzeczke. To wystarczalo u nas:tak: Jak mala nie chciala tyle wypuic na raz to probowalam za 10, 20 min znowu podac

właśnie o to mi chodziło, czy całe 100ml czy może mniej. mam nadzieję, że szybko poskutkuje. po debridacie zmiana jest taka, że Misiek puszcza bardzo śmierdzące bąki:sorry:

To dobrze. U nas mala nie puszczala nawet baczkow. Ale ta herbatka uregulowala wszystko cacy. Teraz juz jej nie daje, bo kupki sa regularne, ale tak do 6 m-cy uzywalysmy jej czesto.
Powiem Ci, ze nie zawsze mala wypijala 100ml. Czasem juz 30ml przynosilo szybki efekt (zanim zrobilam drugie podejscie do herbatki ;-)). Najpozniej kupka po herbatce byla w ciagu jakis 7h, ale z reguly w ciagu godzinki.
Podziel sie koniecznie efektami :-)
POWODZENIA!

pediatra do której chodzimy nie zaleca podawania czegokolwiek poza piersią, jeśli dziecko jest właśnie na piersi
Michaś wydoił całe 100ml herbatki, teraz czekam na efekty

Nawet wody?
Hmm... Mi kazali. I to nie tlyko moj pediatra (jeden z lepszych w Wawie, ale takze w Centrum Zdrowia Dziecka w poradni metabolicznej) Ale co lekarz to inna opinia ;-)
Ale z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec, ze jak zaczelam Viki czesto przepajac, to kupki znacznie czesciej sie pojawialy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry