Trzymasz rękę na pulsie właśnie wróciliśmy do domu, podróż do i z Krakowa spędziłam leżąc na tylnym siedzeniu. Wszystko w porządku z serduszkiem dzidziusia!!! Budowa anatomiczna i różnorakie przepływy idealnie, po bradykardii ani śladu. Tak jak mówiłaś, Pani doktor bardzo dokładnie i bez pośpiechu przebadała i serduszko i wszystkie narządy. Jedyne co odbiega od normy to wymiar BPD - dwuciemieniowy główki który jest lekko poniżej normy- o dwa tygodnie mniejszy w porównaniu do pozostałych wymiarów. Pani doktor sprawdzała główkę, oczodoły, górna wargę, nosek, mózg, móżdżek dokładnie i stwierdziła ze widocznie taka uroda, tym bardziej ze odbpoczatku ten wymiar był u nas zaniżony. Trzeba obserwować na kolejnych usg. Ale trochę zaniepokoiło mnie to ze kilka godzin po wizycie pani doktor zadzwoniła do nas i powiedziała ze gdyby główka nie rosła to mamy się z nią kontaktować i załatwi nam konsultacje w swojej klinice na Kopernika. Trochę mnie to zaniepokoiło bo widać ze i jej to nie dawało spokoju. To teraz mam nowy powód do obaw... ale z dobrych wieści jeszcze to to ze szyjka wydłużyła się do 3,5 cm ( bylo 2,3cm) i łożysko się podnosi do góry wiec może ja to odciąża. Dzieki jeszcze raz za wsparcie i polecenie pani doktor!!! Super dokładna i super wszystko tłumaczy. Mąż tez pod wrażeniem do tego stopnia ze na genetyczne 3 trymestru chce mnie zawieźć do tej pani zdrówka dla Was i Waszych dzieciatek !!!