reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia Naszych Marcowych Maluszków - z komentarzami ;-)

MAdzia83 superowe wycieczki sobie urządzacie :) chłopaki wam się udały:tak::-)
Madzia21 ślicznotka:tak: superowo ubrana:tak:i silna z niej pannica:tak:
Kinajaka ale z synusia fajny słodziak :) czekam na zdjęcia rodzeństwa :)
Asinka nonono piękne obroty Nelka trzaska :tak:
żabka ale kawaler super wyglądał na chrzcinach :) i widać radochę, impreza udana:-)
Ala dzieciaki się zmieniają, ale widać nadal że to rodzeństwo :))
oczka oboje mają superaśne :)
Deizzi chłopaki wymiatają w wodzie:-)

reklama
Deizzi ja tak chciałabym na basen z tą moją ale się boję...boję się, że nie dam rady się z nią tam odnaleźć-że będzie płakała, będzie jej zimno, będzie sie bała wody itd. Tez miałaś takie obawy? A jak z karmieniem? Mam wrazenie, że moja zaraz by cycać się chciała:)

A dzieciaczki KOCHANE!!! wszystkie:) Duże, silne bobaski!!! Jestem w szoku, że one tak się zmieniają!
DSC_0449.jpgA to ja z moją Gwiazdeczką-tak właśnie całe chrzciny przespała:)
P1000944.jpg Już jestem taka duża :)

Załączniki

• DSC_0449.jpg
    DSC_0449.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 94
  • P1000946.jpg
    P1000946.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 87
  • P1000944.jpg
    P1000944.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 96
Ostatnia edycja:
Daffodi my robimy tak że wchodze do szatni i na basen z nosidełkiem. Mały śpi w nosidełku albo leży a ja mam strój już na sobie i tylko ściągam rzeczy. Później karmię w szatni Maluszka - ze spokojem bo przeciez nikt nie widzi. Jak mały nakarmiony to na przwijak (w międzyczasie mu się odbije) i zakładamy pampra do wody. Do nosidełka biorę dwa ręczniki Jeden dla siebie drugi dla Malucha. Pierwszy raz byłam tylko z dzieckiem w brodziku bo tam cieplutka woda jest. Mały miączał gdy tylko dotykał wody ale wtedy przytulałam go do siebie uspokajał się i znowu troszkę do wody i znowu przytulenie. Takimi małymi kroczkami. I pierwszy raz byłam tylko 15 minut bo tak zalecił Pediatra. Wychodzimy z wody małego w ręcznik i na leżak nie do nosidełka bo pamper mocno mokry i nosidełko byłoby mokre. JA się owijam ręcznikiem tak żeby góra była sucha bo jak będzie mokra a dziecko już przebrane to przy przenoszeniu znowu się pomoczy. I znowu do szatni. Rozbieramy, wycieramy drugim ręcznikie, oliwkujemy, ubieramy (ale lekko bo tam gorąco jest ja zakładam samo body) zabieramy dziecko do przebieralni w nosidełku. Wycieramy się, ubieramy i spokojnie znowu karmimy dziecko (bo woda wzmaga apetyt) ubieramy już normalnie dziecko no i wychodzimy z części basenowej. Teraz spokojnie możemy włączyć suszarkę i na 99% dziecko zaśnie. W holu należy odczekać jeszcze 10-15 minut (już za kasą) żeby stopniowo ciało dziecka przyzwyczaiło się do temperatury i do domku :)

Wiem, że dziecka nie powinno karmić się zaraz przed wejściem do wody tak jak ja to robie że w przebieralni ale właśnie moje dziecię to głodomor i gdybym go nakarmiła w domu to byłby zły i nici z frajdy.

Deizzi wieeelkie dzięki za ten post!!! Wyośliłaś mi wszystko tak jak tego potrzebowałam:* No nic, poczekam do szczepienia, zapytam co sądzi o tym pomysle moja lekarka i mam nadzieje, że wylądujemy na basenie. Mam go pod nosem, może minutka drogi:) Tak mi się marzy samej iść pochlapać się w wodzie, a z Gwiazdeczką to już w ogóle:) Z tym karmieniem, to moja też jest głodomorkiem, więc pewno chociaż troszeczkę ją podkarmię jak będze chciała:) Jeszcze raz dziękuję!

My :)

Załączniki

• zdjęcie-16.jpg
    zdjęcie-16.jpg
    73,5 KB · Wyświetleń: 103
  • zdjęcie-14.jpg
    zdjęcie-14.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 107
  • zdjęcie-15.jpg
    zdjęcie-15.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 96
  • zdjęcie-13.jpg
    zdjęcie-13.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 99
  • zdjęcie-17.jpg
    zdjęcie-17.jpg
    51,9 KB · Wyświetleń: 95
Ależ te nasze dzieci rosną:-). Lada chwila zaczną siadać, potem chodzić... :szok:
Anka, pięknie razem wyglądacie, a Ethan - żaba wymiata :-).
Daffodil, ale słodki śpioszek z Twojej córci :)
Deizii, widać, że super się bawiliście na basenie!!

A Gabrysia skończyła w sobotę dwa miesiące i spędziła ten dzień z nami na weselu. Rośnie jak na drożdżach i wciąż zaskakuje niesamowitymi minkami:-D.
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 89
  • 2.jpg
    2.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 93
  • 3.jpg
    3.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 87
  • 4.jpg
    4.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 80
  • 5.jpg
    5.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 81
Daffodil pięknie Agatka pospała podczas chrztu ;-)
ślicznotki z was :)
Anka rodzinka w komplecie, aż miło się patrzy:-)
Ethan rośnie jak na drożdżach:tak: żółwik obłędny!!:-) a jak małemu dobrze w wózku :cool2: w spacerówce już śmigacie?
Makunia minki Gabrysi czadowe:-D jak ona super wyciąga szyjkę, taki żółwik:-Di ma śliczny delikatny uśmiech :)
elegantka na weselu pięknie wyglądała:tak:

reklama
anka ale żabcia z Twojego synka! super zdjęcia z chrzcin, szczęśliwa rodzinka:)
makunia- no nie mogę się napatrzeć na minki Twojej córci, co jedna to lepsza. Wyobrażam sobie jak się z nią bawicie a ona strzela takie miny, ja byłabym posikana ze śmiechu:D a na weselu wyglądałą BOSKO-do schrupania!

Do góry