• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zdjęcia Styczniowych dzieciaczków :):):)

MamaAntosia - tak jak pisałam - to był pierwszy zakupiony smoczek - zwykły z Aventu 0-3. A kupowalismy rozne, o rznych kształtach, z roznych materiałów, z Cannpol Babies, Chicco, Nuby, Tomee Tipee...
i na poczatku nie chciała żadnego... cwiczylam to z nia prawie 14 dni, kupiłam łancuszek i wieszałam smoka przy ubranku - jak dawałam jej palec to chwile possała a potem wyciagałam palec i wkładałam smoka... czasem to trwało i trwało.. ale koniec konców przyniosło skutek...
nie ukrywam, ze cierpliwosc miałam głownie dzieki temu, ze spotkałam sie z kuzynką męza, która ma córe 12 lat i ona bardzo długo ssała najpierw palce mamy, potem swoje i teraz od paru lat nosi aparat ortodontyczny...

reklama
No to rzeczywiście niezła motywacja, może i ja się trochę pomęczę żeby później nie mieć takich problemów. A Twoja niunia nie lubiła smoczka, czy po prostu nie wiedziała jak go używać? Bo Antoś pewnie by go ssał, ale nie potrafi utrzymać go w buźce. Miele tym jęzorkiem i ciągle mu wypada.

najpierw nie umiała urzymac a potem tak sie uprzedziła ze wypluwała ze wstretem. Czasem nawet udawała, ze sie zakrztusza :-D modelka jedna..
Poprostu trzeba próbowac... są dzieci, które obchodzą się bez smoczków, ale wiadc Antoś ma potrzebę ssania (jak Zuza), skoro sscie Twój palec. Myślę, że jak bedziesz z nim próbowac to predzej czy pozniej sie nauczy :) trzymamy kciuki

Monika .... co tam Wituś dorwał na zdjęciu ? karuzelkę ?

Tak, Mariola. Spostrzegawcza jesteś ;-) Jak przewijam Witka to przesuwam przewijak jak najbliżej karuzelki i on wtedy może się bawić tymi misiami fruwającymi. A jaką ma przy tym uciechę :-D Jak na razie jeszcze nie udało mu się porządnie złapać zabawki, ale usilnie próbuje :tak:

Elma Nadia ma śliczne duże oczka i bombowo wygląda w tej szlafmycy :-D:laugh2:

Mika Karlam ma rację, twoja córcia jest śliczna :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry