reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Hejka dziewczyny. Ja wczoraj miałam wizytę i usg. Z dzieckiem wszystko w porządku, zdrowo się rozwija, wszystkie narządy na miejscu. Serduszko bije miarowo, waży około 330 g. Łożysko i wody bardzo dobre. Od razu lepiej się czuję. Myśleliśmy cały czas, że będzie drugi synek, a tu proszę córeczka:-) Także będzie u nas Wiktoria, o ile nic nie wyrośnie do następnego usg:-D Zdjęcia nie są zbyt wyraźne, przynajmiej jedno, bo na drugim zrobił mi specjalnie zdjęcie nogi i stopy, co mnie tak ciągle kopie z prawej strony. Cieszę się bardzo i trzymam kciuki za pozostałe wizyty:-)

Jotka gratulacje synka:-D

My wyrównujemy bilans dziewczynek bo właśnie wczoraj się dowiedziałam,że będziemy mieli małą Nelę:-D:-D:-D:-D:-D:-D Wszystko z maleńką w porządku więc wielkie uffff...a jak dowiedziałam się, że córa to aż się popłakałam:D

Nela śliczne imię :) Gratuluje :)

Podzielam zdanie dziewczyn na temat szczepień, ja też jestem przeciwna tym bardziej w ciąży. Szczepiona byłam jako dziecko tylko na podstawowe choroby i od tamtej pory nie a nie pamiętam ostatnio żebym na cokolwiek chorowała.

Byłam dziś na wizycie. Dr chciał zrobić już połówkowe USG, ale niestety nie wszystkie narządy były widoczne, np żołądka nie widzieliśmy i w 23 tyg na następnej wizycie będzie powtórka z rozrywki. Na poprzednim USG pamiętam że żołądeczek był wyraźnie widoczny więc dr podejrzewa, że dzidzia właśnie się wypróżniła i jest pusty dlatego go nie widać. A reszta pomiarów wychodzi na tydzień wcześniej niż z OM wynika. Ale tym też kazał się nie przejmować więc cierpliwie czekam do następnego USG w 23 tyg a potem będę miała wizyty już co 3 tygodnie. Dzisiaj dzieciok nam nóżki skrzyżował i nie pokazał co tam ma więc trzymam się wersji, że dziewczynka skoro takie wstydliwe :D Dołączam zdjątka w 4d, miałam robione w cenie wizyty i niesamowicie wszystko widać :)
Zobacz załącznik 506925

Ja mam takie samo podejści :) Że skoro się wstydzi to to Kobietka :))

reklama
Roksa i ja gratulujei!
Moja wizyta przebiegła średnio, Pan doktor na moje bardzo mocne bóle powiedział tylko tyle, że to nie dlatego że szyjka macisy szukuje sie do porodu więc o tyle dobrze. Niestety nie mógł mi powiedzieć dlaczego bardzo mnie boli wręcz rwie kiedy kicham albo stawiam krok:( prenatalnych nie zrobił niestety, ponieważ przez moje dodatkowe kg nie za bardzo było widać zastawek ani innych narządów. Nie wiem nawet czy maluch jest zdrowy, ale przynajmniej ruszał się to o tyle dobra wiadomość :) już nie mam takiego doła więc czekam z niecierpliwością na przyszłe badania. Będzie ok na pewno :)

Do góry