reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Ja już odebrałam swoje wyniki . Standardowo w 100% nie wiem czy jest ok bo normy podawane są dla ludzi nie będących w ciąży . Mam delikatne różnice w Ph (7,0) i ciężarze moczu (1,010), niby za niskie RBC (3,96), za wysokie MCV (96,2), i za niskie LYMPH% (17,8 %) , ale wszystkie te za niskie lub wysokie wyniki tylko nieznacznie odbiegają od norm - oczywiście normy wypisane na mojej kartce z laboratorium , bo na necie na każdej stronie inaczej a dla ciężarnych to już w ogóle Mexyk coś znaleźć. Ze względu na to , że te moje wyniki są takie "delikatnie odbiegające" i nie widzę niczego drastycznego to myślę , że jest ok .
Natomiast ciekawie zapowiada się badanie glukozy
Przed wypiciem miałam 84 a dokładnie po 100 min (bo pani pielęgniarce bardzo się spieszyło i te 20 min nie mogła czekać) równe 140 . Niby powinno być poniżej 140 ale tym też się przejmować nie będę , to bardzo delikatna granica tym bardziej , że nie minęło regulaminowe 120 minut.

Moje gdybanie gdybaniem , zobaczymy co mi doktorowa powie 28.12 jak pójdę do niej na wizytę --> Ps, tak po świętach i tym obżarstwie iść na wizytę gdzie będą mnie ważyć ---:szok::rofl2: znów będzie "O Pani Aniu co tak dużo tych Kg? ":rofl2::rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
NomiMalone ale się uśmiałam z tych dodatkowych kg po Świętach :-) myślę, że większość ładnie podskoczy do góry z kilogramami :-) ale to taki okres.... więc może lekarz nie będzie nic komentował.

anka- no faktycznie nie napisałam czego PH :tak::rofl2: chodziło o PH moczu - 7,0 norma 5,5-6,5 . Może doktorowa przepisze na wszelki jakieś leki , choć wolałabym zmniejszyć to Ph jakimiś bardziej naturalnymi środkami niż chemią .

Położyłam sie spać , ale usnąć nie da rady , mała ma taka czkawkę , że nie uleżę w spokoju . Doktorowa mówiła, że czkawka u dzieci w brzuszku mamy to oznaka zdrowia i , że nic złego ...... ja mimo wszystko tak sobie myślę , że bidulka się męczy :zawstydzona/y:

NomiMalone- z tą czkawką to tak samo sie martwie czy sie bidulka nie męczy, normalnie do tej pory miała ją może z dwa razy a dziś już miała aż 2 razy. O 6 rano i teraz. Szkoda mi jej czkawka przecież jest męcząca...ale staram sie nie martwić...;-)

nomimalone, madzia tez czytalam ze czkawka dobrze wplywa na dziecko. moja pierworodna miala czkawke w brzuchu chyba z 4 razy dziennie i zostalo jej jak sie urodzila. dlugo byla czkajacym niemowleciem ;-)

Dziewczyny ale jak rozpoznać tą czkawkę ?
Raz na jakiś czas czuję takie coś jak bicie serca, kilkanaście razy pod rząd takie pikanie, czy to może być takie odczucie ?

reklama
03.2013 tak to moze byc to. czkawka to takie regularne jakby delikatne pukanie (przynajmniej u mnie), zdecydowanie rozni sie od kopniakow i rozychania sie

Do góry