reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Kania - super wieści po szpitalu i gratuluje córeczki ;)

co do kosztu glukozy po obciążeniu to powinna być glukoza razy 2, plus sama w aptece możesz sobie kupić glukozę i wypić na miejscu... więc tamta cena zdecydowanie z kosmosu :-)

reklama
W czwartek pojechałam do szpitala bo brzuch mnie bolał przez 3 godziny tak jak na okres no i lekarka mnie zbadała zrobiła USG i wszystko jest ok. Szyjka długa 4,29 cm. A moja lekarka miesiąc temu na USG widziała 3,35 cm :/

Patrycja2810 dobrze ze sprawdzilas i wszystko z maluszkiem ok. Co do szyjki to mnie lek nigdy nie podawal dokladnych wymiarow. wierze ze poki nie alarmuje tzn ze wszystko jest ok :)

Jestesmy po usg. Wszystko wygladalo w normie i serduszko i glowa. Maluszek caly czas lezy bardzo nisko i ciezko jest wszystko zobaczyc. Jest moco skulony i lezy na jednej raczce. Na ostatnim usg tez byl w takiej pozycje, czyli jak sie rusza to jedynie przekreca na boki tylko. Widocznie tak mu wygodnie.

Pani powiedziala, ze na 99.9% jest chlopak. Maz sie bardzo cieszy mowi, ze przynajmniej nazwisko przejdzie dalej. Mam nadzieje, ze spanie bedzie mial po nim, a spokojny charakter po mnie.

Coraz gorzej sypiam w nocy, ale czytalam, ze to normalne w ciazy i ze pod koniec czasem sypia sie tylko kilka godzin w nocy bo organizm przygotowuje sie juz na nocne wstawanie do dziecka. I ze powinno sie robic drzemke w dzien. No ja niestety nie moge w pracy spac. Mysle, ze chyba bede tylko pracowac do konca stycznie. Chcialam wytrzymac do polowy lutego, ale jak z tym spaniem bedzie coraz gorzej to nie dam rady.

noelka84 gratuluje udanej wizyty. ja chodze na kurs tylko 4 h dziennie, ale juz jest mi z dnia na dzien coraz to ciezej. Kurs konczy sie w polowie marca, raczej nie zalapie sie na egzamin, w sumie to i tak "oficjalnie" moge chodzic do 3 lutego. Nie ma co planowac, zycie i tak zweryfikuje... :-D

reklama
Patrycja dobrze, że wszystko jest z dzidkiem w porządku.
Noelka gratuluję chłopca i samych dobrych wieści po wizycie a co do spania, to łączę się z Tobą w bólu, bo ja też kiepsko sypiam, a w dodatku córę mam chorą która też źle sypia więc nocki zarywamy teraz non stop.

Do góry