reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Cześć dziewczynki :-) Czy miałyście jakieś skierowanie na badanie krzywej glukozy? Mnie lekarz zapisał tylko jak zwykle na karteczce zestaw badań a w labo mnie odesłali. Powiedzieli, że nie ma pieczątki i mi nie zrobią, bo mogę zapaść w śpiączkę i lekarz musi wziąć za to odpowiedzialność :szok:

reklama
gnagna, wydaje mi się, że trochę wymyślają... jak robisz prywatnie to chyba nawet nie trzeba żadnego skierowania.

U mnie po wizytowo wszystko dobrze, poza lekką anemią. Młody leży głową w dół i mam nadzieję, że tak już zostanie, chociaż wątroba cieerpii ;p No i już jest duży chłop, dostałam tylko fotkę obwodu głowy, a na dzień dobry wystawił siusiaka.

Dziewczyny co ile macie wizyty? mnie się teraz zaczynają co 3tyg i z jednej strony się cieszę, a z drugiej kurde, w tym miesiącu dwie wizyty to 240zł + badania :szok:

mru gratuluje udanej wizyty:) moj sie jeszcze glowka w dol nie ulozyl mam nadzieje ze nie dlugo to nastapi. w ogole to sie strasznie kreci:) ja wizyte mam po nowym roku dopiero.chodze na fundusz.
gnagna ja kiedys robilam prywatnie krzywa i nnie mialam z tym problemow.

Tez należę do tych co maja niskie ciśnienie....widzę ze sporo nas jest :-)

betina szkoda ze bedziesz na diecie, ale jesli to ma pomoc Tobie i dziecku to nie ma innego wyboru :-)
Co do latania to trochę sie boje.....nie tyle co samego lotu ale tego ze podróż z Nirwegii do Polski zajmuje mi ok 20 godzin. To jest mega męczące....po ostatniej wizytacji w Pl jak wróciłam do Norwegii to dostałam skurczy mega bolesnych, wiec nie wiem czy warto ryzykować.

badanie chciałam zrobić prywatnie w pobliskiej klinice ... no ale już się umówiłam na poniedziałek w przychodni, gdzie przyjmuje mój lekarz. trudno, tylko szkoda czasu.

Mru ja od początku ciąży wizyty mam co 3 tygodnie, każda kosztuje 100 zł i obejmuje USG szyjki. Te zalecane USG dziecka robię u innego specjalisty. Wiem, że pod koniec ciąży będę miała wizyty co dwa tygodnie. Teraz jestem już spokojniejsza, bo czuję od 17 - 18 tc ruchy, ale wcześniej najchętniej chodziłabym do lekarza i na USG co 3 dni :-)

Ewelinka ja w ciąży leciałam 5 razy po jakieś dwie godziny. Ostatnio w 18 tygodniu i nie miałam żadnych dolegliwości. W 11 tc przejechałam natomiast prawie 2.000 km na tylnym siedzeniu sportowego samochodu i to była masakra, ale wyłącznie z uwagi na ból "niewymownej" ;-) Generalnie na tym etapie ciąży nie dziwie Ci się, że przeraża Cię 20 godzinna podróż. Mnie już tak bolą plecy, że nie wiem jak przeżyję kolejne 3 miesiące.

gnagna ja tez robiłam prywatnie i wystarczy mieć kartkę od lekarza, na której musi być pieczątka i wyraźnie zaznaczona dawka glukozy i godziny pomiaru

Ja też robię badanie glukozy prywatnie ale mam już skierowanie z pieczątką, w przyszłym tyg czeka mnie ta przyjemność :)
wizyty mam co 3-4 tyg, każda kosztuje 100 zł + badania krwi w laboratorium ... no ale jak trzeba to trzeba :))

zabka bede musiala na kopernika isc ale poniewaz tam sie troche czeka na wizyte to lekarz kazal mi zaczac mierzyc cukier od zaraz (glukometr i paski juz mam, tylko musze jeszcze poczytac co i jak).
Tam na kopernika zeby przyjeli to trzeba skierowanie od lekarza na nfz, tak? idzie sie do poradni patologii ciazy i dopiero tam wyznaczaja termin wizyty??

Mru ja od stycznia (w zasadzie konca grudnia) kiedy bede miec pierwsze ktg, bede juz miec wizyty co 2 tyg (chyba z ktg wlasnie). to bedzie juz mniej wiecej 32-34 tc wiec tego sie spodziewalam.. ale faktycznie dla portfela nie jest to nic milego ;)

Dziewczyny ktore biora żelazo, co Wam przepisal lek i w jakich dawkach??

Ostatnia edycja:
03.2013 to powodzenia na glukozie!

gnagna tez mnie sie wydaje ze cos wymyslaja za bardzo, prywatnie wlasnie jak robisz to nie potrzebujesz nawet skierowania. doczepili sie i tyle.

mru tez mam nadzieje ze zostanie w tym polozeniu ;-) moja tez dosc szybko sie obrocila. nie wiem jak teraz. moze we wtorek sie dowiem. super ze wszystko ok

betina tu sie bierze od 10 tc 27 mg, 1 tab dziennie

reklama
Betina nasza slodka dziewczyno coz mozna za to ze taka twoja uroda. Dietke trzeba trzymac i wszytsko bedzie ok;-)
Mru ja mam wizyty raz w miesiacu ale wiem ze potem chodzi sie co 2 tygonie na ktg. Ja juz mialam robione 2 razy:tak: Chodze na kase chorych wiec wszystko mam za darmo:sorry:Wydatki z prywatnymi wizytami spore, ale tu w DE nikt nie chodzi prywatnie. Fajnie ze maly glowa w dol u mnie tez i licze na to ze sie nie obroci:tak:
Gagna kazdy ma swoje przepisy ehhh a z ta spiaczka to chyba przesadzili:sorry:

Do góry