reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych dzieci - wszystko o chorobach, lekach, profilaktyce.

reklama
My dzisiaj byłyśmy na badaniu krwi, bo przy wypisie ze szpitala miała morfologię na granicy i lekarka kazała powtórzyć. Ale pochwalę się, że mam dzielną córeczkę. Pobierali jej krew z główki, a ona praktycznie nie płakała. Po pobraniu już był pełen luż i uśmieszek na twarzy. A bałam się, że będzie się drzeć w niebogłosy. Twarda babka z niej będzie :-D

My dzisiaj byłyśmy na badaniu krwi, bo przy wypisie ze szpitala miała morfologię na granicy i lekarka kazała powtórzyć. Ale pochwalę się, że mam dzielną córeczkę. Pobierali jej krew z główki, a ona praktycznie nie płakała. Po pobraniu już był pełen luż i uśmieszek na twarzy. A bałam się, że będzie się drzeć w niebogłosy. Twarda babka z niej będzie :-D

Gratuluję dzielnej coreczki, a mamusia to niezłego musiała miec stracha przed ( tak sobie wyobrażam)

My dzisiaj po wizycie u pediatry, tak więc tymi zielonymi kuoami mam sie nie przejmować to od mleka Ha, wazne ze to nie biegunka, co do pieluchowania to jest mit i juz sie tego nie praktykuje, więc sobie odpuszczam

Agusia to zuch z niej dziewczynka a i pewnie pani pielęgniarka miała dobrą rękę.Moje dziewczynki tez sie nie boją pobierania krwi i ciekawa jestem jak będzie z Bratkiem.

Agusia twarda kobietka :-)

A ja mam takie pytanie bo sama nie wiem co myśleć. Kamilek po drzemce albo po nocce ma furczenie w nosku muszę mu wyciągąć "kózki" ale po wyciągnięciu"ich" w nosku jest wilgotno. Czy to jest katar?? Oprócz wyciągania coś powinnam z noskiem robić? Jutro mamy szczepienia i stąd dylematy.

Ja niestety mam zapalenie krtani i węzłów i przyjmuję Antybiotyk. Czy ma to wpływ na szczepienie mojego synka? Chcę szczepić 5w1 i rota i nie wiem czy jeśli jutro nie będzie szczepienia to czy zdążę z rota.:confused:

kasiula moja na cycku i robi zielone kupy, ale czasem...może jak wypije kawę z mlekiem to wtedy..bo niby ma skaze białkową..więc może tak na mleko reaguje?

aniawos byłam u lekarki i ona twierdzi, ze zielonkawe kupy nie koniecznie są złe jeżeli nie jest ich dużo( mój robi tylko 1) i nie jest to biegunka to nie ma sie czym martwić

reklama
Sylwia - myślę, ze nosek może być wilgotny po usunięciu kózek...W razie czego podpytaj lekarkę. Nie radziła bym szczepić jednak dzidzi, kiedy jesteś Ty lub ktoś z domowników chory. Wspomnij o tym koniecznie lekarzowi. Nie wiem czy zakwalifikuje dzieciątko do szczepienia. Wielu lekarzy nie dopuszcza dzieciaczków do szczepienia w takim momencie. Odczekała bym na Twoim miejscu jakiś tydzień... na rota masz czas do 6 miesiąca ;) Spokojnie ;)

Do góry