• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Ano własnie, koleżanka mówiła, ze po MMR dopiero po miesiącu jej synkowi wylazło jakieś cholerstwo podobne do uczulenia jak u alergików z AZS. Rumień itp. Ja zaszczepiłam Mateusza MMR, nawet nie wiedziałam,ze mozna kupić samemu inną szczepionkę. Odpukać, narazie jest ok.

reklama
Byłam dziś u okulisty i odrazu mnie przyjął,myślałam że tylko zarejstrują ale nie.No więc to jest niedrożny kanalik łzowy,choć jakieś przejście dla łez jest.Więc dostaliśmy krople 4*dziennie mam kropić i masować pod oczkiem i to ma podobno pomóc,jak nie to sąda nas czeka.

A my dzis bylysmy u laryngologa-alergologa na kontroli. Uszka Maja ma czysciutkie. Katar prawie znikl. TYlko powiedzialam lekarce ze nie pokoi mnie jej suchy kaszel po wysilku (moze byc objawem astmy) no i pani nas skierowala na wszelki wypadek na badanie z krwi, badanie jest na alergie z pokarmow i wziewna Wyniki mamy za 5 dni i wtedy sie okaze czy Mai cos dolega czy jedna taka jej uroda :tak:Tylko czytalam ze takie badania z krwi nie sa do konca wiarygodne no ale poczekamy.
Musze sie pochwalic ze Majeczka byla bardzo dzielna, najpierw przy badaniu uszu ani nie zaplakala, no i jak panie pobieraly jej krew z zyly to jak jej wbijaly to nawet reka nie uciekla tylko patrzyla co robia (to ma po mnie hehehe). Dopiero zaczela plakac bo sie jej znudzilo i chciala wziasc raczke ale panie ja trzymaly. Zuch dziewczyna, tatus byl z nami i byl w szoku bo on panicznie boi sie igly :-D

Niesamowite. Brawa dla Majki.

Jak przy mnie laborantka pobierała krew dziewczynce ok 2 -letniej to się sama poryczałam (tak płakała). Wariatka - normalnie mi łzy same leciały, no ale to było krótko po porodzie.

Brawo dla Majeczki zuch dziewczynka.
Ja też sie nie boje pobierania krwi od małego.
A Maciek za to to panicznie sie boi i jak idzie na badania to sie pytam czy z nim iść jak z dzieckiem i potrzymać za rączkę

super dzielna jest Maja
A my mapy problem z kropieniem oczka Victora mam to robić 4* dziennie a jak mały widzi krople to wrzask taki i makabra:no:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry