reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

reklama
We wtorek zaszczepiłam Ingunię priorixem i przeciwko meningokokom i chyba to odchorowuje. kaszle dosyć mocno ale głównie rano i ma duży katar.

Chyba, że to od tych nieszczęsnych czwórek. W każdym razie jest dosyć marudna i chyba muszę z nią pójść do lekarza chociaż miałam nadzieję, że się bez tego obejdzie:-(.

Asiun gdzie zdobyłas szczepionke na meningokoki??? We wszystkich hurtowniah farm. ich brakuje! Ile zapłaciłas jesli moge wiedziec i czy szczepisz tylko jedna dawka?

Była jeszcze w poprzednią sobotę w aptece na Grójeckiej - 140zł. Tylko 1 dawka.

Chyba zaszczepię ją też na pneumokoki w końcu. Każdy mówi co innego a ja już mam dosyć zastanawiania się czy robić czy nie. Tylko odczekam jeszcze ze trzy czy cztery tygodnie.

To ciekawe, bo jak dzwonię się dowiadywać dla pacjentów to i mówią, że wciąż brakuje. :confused: Łódź to jednak zadupie straszne jest... Ja sama nie szczepię na meningokoki. A pamiętacie nazwę może? Bo ja mam tylko jedną w ofercie i to chyba droższą. A na pneumo to Prevenarem będziecie szczepić?

Neissvac chyba się nazywała ta szczepionka.

A na pneumokoki to też zaszczepię tym, co mi lekarka wypisze.

Asiun u nas od tyg to samo kaszel i katar. Dzis znow z nia bylam na kontroli no i nic jej nie dolega. Ja jej jeszcze nie zaszczepilam na szczepionke 13-14mc bo caly czas ma ten kaszel i w poniedzialek mam wizyte u alergologa i zobaczymy co ona teraz powie czy mozemy ja zaszczepic czy nie.
Na meningokoki nie szczepilam dzieciakow bo lekarka powiedziala ze na sepse mozna sie zarazic przez byle jakie nawet skaleczenie.
A na pneumokiki szczepic sie bedziemy dopiero pod kiniec wakacji jak Maks bedzie szedl do przedszkola i to bedzie pneumokiki+grypa za jednym razem tak nam lekarz zalecil.

Oj Woloszki, jak ja Ci współczuje, a Majeczki to mi tez żal, jak ona sie musi męczyć:-( Trzymam kciuki, by alergolog coś zaradziła i to szybko:tak:!!!
U nas już wszystko gra, nie byłam u lekarza, wysypka przeszła, gorczka przeszła, a katarek troszke dłużej sie ciągnął, ale tez już jest ok :-D <tak> :-D

reklama
Do góry