reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

U nas już jest po staremu.W nocy jeszcze byłą małą gorączka ale rano już wszystko poszło w siną dal.Victor wczoraj oprócz gorączki dostał biegunek i to z krwią ale naszczęście mamy to za sobą.Narazie jest dietka i mleka i kaszek nie podaje.Jedziemy na warzywach,owocach i ryżu.No i picia dużo oczywiście.

reklama
Po Clemastinie była nieprzytomna, ciągle spała i moja mama stwierdziła, że nie ma co jej tym truć. Moja mama jest lekarzem ale nie pediatrą.

Vici - kupki z krwią to straszne:szok:. Dobrze, że już po wszystkim:tak::tak::tak:

To były takie pasma krwi cienkie jak włosy prawie ale lekarz to widział,na szczęście już wszystko minęło a Iguni zdrówka,żdrówka życzymy.

Ale pustki dziś. A ja zamiast balować w Borkach siedziałam cały dzień w domu z małą marudą:-(.

Temperatura już się dziś nie pojawiła ale bardzo bolą ją dziąsła. Jak czopek przestawał działać to była istna tragedia. Musiałam dawać następny bo darła się z bólu. Dziąsła na dole przy wyrzynających się obydwu czwórkach są bordowe:-(. I przy każdej z nich jest okropny krwiak - pomiędzy tymi wysepkami, które już się przebiły. Nie wiem, co jest na górze bonie mogę tam zajrzeć.

W sumie nie jestem pewna, czy ta lekarka miała rację - może te uszy to od zębów:confused:. Ale z drugiej strony po antybiotyku jest lepiej - przynajmniej przestała gorączkować.

Na razie na noc jej nie podałam czopka i śpi - zobaczymy, może się uda bez tego. Boję się trochę ją tak szprycować tymi czopkami, bo piszą, że tylko przez trzy dni można podawać.

Asiun ja tez dzis z marudą, znów się zęby odezwały :( Teraz na szczescie spi, u nas zadziwiająco dobrze działa Dentinox-żel na dziąsła, posmaruję raz lub dwa razy w ciagu nocy i spokój :)
Spokojnej nocki życze kochana. :tak:

Dzięki, Margarett. Nocka był taka sobie ale obyło się bez czopka.
Temperatura już nie wraca ale dziś strasznie Ingunię wysypało:-:)-:)-(.

I teraz mam zagwozdkę: czy to trzydniówka, czy to reakcja na Priorix (lekarka mi powiedziała, że po między 10 a 21 dniem po szczepionce może być wysypka), czy też uczulenie na antybiotyk.

Zobaczę jutro jak się rozwinie sytucja i ew. pójdę do lekarza.

asiun u nas bylo to samo - po trzech dniach goraczki mala dostala calkiem sporej wysypki - ale pediatra powiedziala (i ja tez tak myslalam) ze to wysypka uczuleniowa i zmienilysmy antybiotyk z augmentinu na bactrim ... na wysypke dostalysmy fenistil w kropelkach i juz jest ok - zniknela ... a dzisiaj wieczorem ostatnia dawka antybiotyku ... hura :)
a z tym clemastinem to uwazaj - jezeli mala tak sie po nim zachowuje to i w przyszlosci moze tak zostac - lepiej go wiecej nie podawaj ... syn mojej kolezanki tak ma od malego (a ma 11 lat teraz) ze po klemastynie robi sie baardzo senny ... ona wpisala w ksiazeczke zeby mu tego nie podawac ...

trzymam kciuki zeby malej bylo lepiej :)

Asiun myśle że już u Inguni lepiej jest ze zdrówkiem.
A u nas pojawił się w nocy kaszel u Dominiki ale jeszcze dziś z nią nie ide do lekarza,podałam jej clemastinum i zobaczymy jak będzie.Jak by się do jutra nie poprawił to wtedy pójd na wizytę do lekarza.

reklama
asiun u nas bylo to samo - po trzech dniach goraczki mala dostala calkiem sporej wysypki - ale pediatra powiedziala (i ja tez tak myslalam) ze to wysypka uczuleniowa i zmienilysmy antybiotyk z augmentinu na bactrim ...

Idzia - troszkę mnie wystraszyłaś - tę opcję uznałam za najmniej prawdopodobną ale polecę dziś po południu z mała do lekarza. Może faktycznie wystarczy jej zmienić antybiotyk i nie truć dziecka bez sensu. Co ze mnie za matka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Rybcia - zdrówka dla Dominisi:tak:

Do góry