reklama

Zdrowie naszych dzieciaczków

ja staram sie podchodzic do wszystkiego jak Marcelina( nazywam to sobie zdrowe podejscie do dziecka jego zachowan itd) ale wole i ide sprawdzic profilaktycznie co z ta asymetria itd bo nasi znajomi zaniedbali niektore rzeczy przez lekarza i dziecko powaznie ruchowo opoznione...
Megmarion wiem ze to dolujace i nie wiem jak cie pocieszyc pewno mialabym tak samo ale glowa do gory najgorzej nie ma;-)

reklama
jezus co za po****ni lekarze.. zacisnięte piąstki źle, krzywo leży źle, drży mu broda, noga źle.. to może kurde powinno już siedzieć, mówić , czytać i pisać ?!
Przecież to miesięczne dzieci a takie rzeczy to właśnie dla nich typowe !
Pindzia ma te wszystkie "dolegliwości" i jakoś w życiu by mi do głowy nie przyszło, że to oznaka czegoś złego.
Jak tak może być, że jedni mówią że to normalne, a inni każą biegać do neurologa?!
Chore.. to mało powiedziane.

Wlasnie dlatego zastanawiam sie, ktore podejscie lepsze a sa calkowiecie skrajne; czy Polskie (dmuchanie na zimne), czy angielskie (wszystko OK). Wydaje mi sie, ze gdzies po srodku bylo by najrozsadniej ale idealow nie ma :-). Mi po dorastaniu w pl ciezko jest zrozumiec podejscie w uk i widze, ze czasami patrza na mnie jak na wariata. Jak ostatnio wymusilam test na nietolerancje laktozy to mi pani w recepcji powiedziala, ze to bardzo specjalistyczne badanie, ona jeszcze takiego nie widziala i nie wie, ile bede czekala na wyniki :szok:

Ostatnia edycja:
Laseczki, ma ktos doswiadczenia z osteopatia?
W uk bardzo polecaja na niespokojne, placzliwe dzieci, zwlaszcza po ciezkich porodach i przy silnych kolkach. Opinie sa podzielone ale dla niektorych dziala cuda, pomaga na spanie i uspokaja. Nie jest to tania impreza ale ja planuje sprobowac, bo nasz mlody strasznie nerwowy i ciagle jakis taki spiety.

Moze ktos probowal albo slyszal?

jezus co za po****ni lekarze.. zacisnięte piąstki źle, krzywo leży źle, drży mu broda, noga źle.. to może kurde powinno już siedzieć, mówić , czytać i pisać ?!
Przecież to miesięczne dzieci a takie rzeczy to właśnie dla nich typowe !
Pindzia ma te wszystkie "dolegliwości" i jakoś w życiu by mi do głowy nie przyszło, że to oznaka czegoś złego.
Jak tak może być, że jedni mówią że to normalne, a inni każą biegać do neurologa?!
Chore.. to mało powiedziane.
Marcelina-popieram mam to samo zdanie!!!!mój Krystiano też zaciska piąstki i to bardzo mocno fakt ,że coraz częściej ma otwarte dłonie ,nóżki też prostuje ,krzywo też mu się zdaży leżeć ale nigdy nie pomyślałam ,że to objaw choroby -ludzie-co za lekarze :szok:żaden lekarz oglądając młodego nigdy nie stwierdził ,że jest chory-na szczęście!!!!

Marcelina-popieram mam to samo zdanie!!!!mój Krystiano też zaciska piąstki i to bardzo mocno fakt ,że coraz częściej ma otwarte dłonie ,nóżki też prostuje ,krzywo też mu się zdaży leżeć ale nigdy nie pomyślałam ,że to objaw choroby -ludzie-co za lekarze :szok:żaden lekarz oglądając młodego nigdy nie stwierdził ,że jest chory-na szczęście!!!!

Bo to nie choroba żadna....tylko nieprwidłowości, które można naprawić :)

MAlgo nie wiem co to osteopatia....zaraz zapytam dr GOOGL'a :)

ja poki co tez mam podejscie jak LANA i MARCELINA, ale macie racje, lepiej bacznie obserwowac dzidzie i jak cos jest dzialac!

MEGMARION sil zycze i powodzenia!

MALGO w Niemczech osteopatia jest bardzo znana i wlasnie polecana jak mowisz dla dzieci niespokojnych tzw "krzyczace" dzieci cyzli te ktore placza niemal naokraglo i podobno przynosi bardzo szybko osiagalne efekty...chodzi o to aby znalezc jakies miejsce w organizmie ktore jest wlasnie np przez ciezki porod uszkodzone (czesto kregi szyjne np) i nie wiem co dokladnie robia aby to miejsce uzdrowic ale ludzie pisza ze to dziala...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry