reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Prawda zawsze moze zostac na nastepny rok. Aleks.nikita zaintrygowałas mnie teraz bede skakac po necie i szukac co to te Hashimoto:confused:

reklama
kaska oj, mowie Ci straszne g***no, czasem (mimo tego, ze sie lecze, tzn biore hormony i juz do konca zycia) nie mam sily z lozka sie zwlec, wszystkie gnaty mnie bola, szczegolnie rece, bo jednym z objawow jest reumatyczne zapalenie stawow. w ciazy wylam z bolu, tak mnie rwalo, nie moglam spac a moj maz tylko po aptekach w nocy jezdzil i mi oklady robil, ktore i tak nic nie pomagaly. przytylam 50 kilo i nie moge schudnac, bo tak mam rozwalona tarczyce..... oraz wiele innych nieprzyjemnych rzeczy, o ktorych nawet nie chce mi sie pisac...... co 3 miesiace musze jezdzic do Polski na wizyty u mojej doktor w Gdansku i Pimpka tez musze kontrolowac co 3 miechy, bo nie musi ale moze u niego tez wystartowac

Hashimoto to w skrocie duza ilosc antycial w tarczycy, antyciala atakuja tarczyce powoli ja zabijajac, dochodzi do zalamania mechanizmow obronnych organizmu i chorujesz na wszystko, a glownym objawem jest niedoczynnosc tarczycy.
nielatwo tez donosic ciaze, bo tarczyca atakuje plod jako obce cialo i albo go odrzuca jak niechciany przeszczep albo atakuje jego uklad nerwowy i rodzi sie martwy dzidzius albo z kretynizmem.....
to, ze Pimpek sie urodzil to istny cud, bo angielskie konowaly nic sie nie skapowaly, ze ze mna cos nie tak pomimo, ze mialam wszystkie objawy, dopiero w Polsce jak bylismy na Wielkanoc poszlam do prawdziwego lekarza i prosze....

a propos cudownej opieki lekarskiej tu, dodam, ze wczoraj bylam z malym na przegladzie, ktory polegal na zwazeniu i zmierzeniu...... nawet nie zauwazyli, ze jaderko nie zeszlo....

Ostatnia edycja:
NO własnie zdążyłam juz doczytać. przykro mi bardzo, no i mam nadzieje że mały nie odziedziczy paskudztwa.

Też właśnie skończyłam lekturę.:-(Cholera, az nie wiadomo, co powiedzieć. Żeby chociaż mały tego nie odziedziczył..

na razie gicio jest, TSH ma normalne, antycial nie wykryto na razie, wiec jestem dobrej mysli :-), tylko ze baaaaaaaaardzo chcielibysmy jeszcze jedno dzieciatko (ja jestem jedynaczka i nie chcialabym mojego Pimpka na to samo skazywac) a w moim obecnym stanie male szanse, wiec dlugi kuraz przede mna ;-)

ja od 4 lat oddawałam swój 1% fundacji w której rehabilitowałam Jasia :-) spłacam dług...

to samo z WOSP...Jasiek korzystał z zakupionego przez nich inkubatora, strzykawki/pompy infuzyjnej itp...

teraz mam jeszcze na oku konkretnego krasnala ;-)

sierpień to gorący miesiąc a sierpniówki mają juz wprawę w podobnych akcjach :-D so więc musi być dobrze :-)

FraniowaMamo podziwiam jakie masz dobre serce że z tyloma problemami jeszcze o innych dzieciątkach myslisz. Ale dziewczyny mają racje, nie ma na co czekać tylko zbierać kaske najszybciej jak sie da bo potem nie wiadomo jak bedzie na koncie u każdej z nas, a co przelane to wasze ;-), na pewno się nie zmarnuje. Czekam na wypłate mężastego i przelew będzie. Trzymajcie sie

reklama
Franoiwa mamo, ja ręcami i nogami podpisuję się pod dziewczynami i jak się da pomogę.
Alex. nikita, to ja jednak Bogu dziękuję że mam tylko niedoczynność tarczycy, ale oczywiscie tez wykrytą już w ciąży więc Jagoda też jest dzieckiem o które podwójnie a nawet potrójnie się bałam.

Do góry