reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Może i skład ten sam ale nam Alantan bardzo pomagał, a Bepanthen nie
Pamiętam jak Oliwia miała odparzenia po biegunce i wtedy tylko Alantan plus

Piwonia Alatan Plus jest bardzo dobry ale skład ten sam jak Bepanthen więc nie kupuj - napisałaś, że już Bepanthen stosowałaś.
:no::no::no:
alantan plus maść i bepanthen maść 5% mają podobny skład ale nie identyczny...

obie maści mają tą samą substancję czynną (dekspantenol) ale różnią się dodatkami... ponadto w alantanie plus jest alantoina...

już na oko widać że mazidła się różnią... bepanthen jest biały a alantan jest zółtawo-przezroczysty i jest bardziej tłusty...

tak czy siak uznając ze diabeł tkwi w szczególach warto wypróbować...

poza tym trzeba sprecyzowac o jaki alantan i o jaki bepathen chodzi bo są rózne wresje... ja wytłusciłam to co mam i o czym pisałam :-)

A nam też nic nie pomagało ani sudokrem, ani alantan, bephanten, tormentiol i inne ustrojstwa, zaczęłam stosować puder z Johnsona i się dupsko wyleczyło i teraz lecimy na bephantenie i jest ok.
Tylko ja robiłam tak że wycierałam dupsko, osuszałam tetrą i dopiero delikatnie zasypywałam pudrem

:no::no::no:
alantan plus maść i bepanthen maść 5% mają podobny skład ale nie identyczny...

obie maści mają tą samą substancję czynną (dekspantenol) ale różnią się dodatkami... ponadto w alantanie plus jest alantoina...

już na oko widać że mazidła się różnią... bepanthen jest biały a alantan jest zółtawo-przezroczysty i jest bardziej tłusty...

tak czy siak uznając ze diabeł tkwi w szczególach warto wypróbować...

poza tym trzeba sprecyzowac o jaki alantan i o jaki bepathen chodzi bo są rózne wresje... ja wytłusciłam to co mam i o czym pisałam :-)

Faktycznie Rubi - masz rację.
Alantan plus i bepanthen różnią się głównie alantoiną. Jakoś do tej pory pewna byłam na 100% że niczym się nie różnią - chodziłam i mądrzyłam się :)
Zwracam honor.

Stosowanie pudru nam też pomogło ;)

problem w tym ze i bepanthen i alantan występuja w kilku wersjach... ja pozostałych na oczy nie widzialam ale te moje sie roznily kolorami wiec sprawdzilam :-)

byłyśmy dziś z Monią u kardiologa - OSTATNI RAZ :-)

BRAK CECH WAD I CHOROB SERCA :-) :-) :-):-):-):-):-):-):-):-)

strasznie się cieszę choć z drugiej strony.... lekarza z lepszym podejsciem do mojej córki nie spotkałam... Monia nawet nie zakwiliła...pewnie dlatego ze była zbyt zajęta zabawą stetoskopem i głowicą od usg ;-) :-)

reklama
Do góry