reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

My właśnie wróciliśmy od ortopedy i usg bioderek :tak:
Na całe szczęscie wszystko w porządku :-) Bioderka i panewki prawidłowo wykształcone i główkę tez ładnie dźwiga :-D:tak:
Następna wizyta jak zacznie raczkować czyli "około 9,5 - 10 miesiąca"

P.S.Naprawdę tak późno Dzieci zaczynaja raczkować??
Myślałam że trochę wcześniej...

reklama
Niektore dzieci raczkuja w szostym miesiacu a niektore w dziewiatym:tak:To tak jak z chodzeniem jedne wczesniej drugie pozniej:tak:

Cześć dziewczyny, ostatnio nie siedzę zbyt często przed kompem więc nie jestem na bieżąco z tym co u Was słychać, ale muszę się pochwalić że chyba odetkał nam się kanalik łzowy, jak sobie poczytałam jak je przetykają w szpitalach to postanowiłam że zrobie wszystko żeby mały nie przechodził zabiegu i masowałam mu przy każdym karmieniu, przewijaniu i udało się:-D już od tygodnia oczko nie łzawi i mam nadzieję że już tak zostanie.
Mam jeszcze radę dla tych zakatarzonych, u nas bardzo pomógł czosnek pokrojony i postawiony przy łóżeczku, śmierdziało jak cholera ale przynajmniej mały mógł oddychać noskiem, działa to zwaszcza na te pierwsze dni kataru gdy nie można oddychać i leje się z nosa.
Mój klocek waży już prawie 7 kilo:szok: a jedziemy tylko na moim mleczku

Hej ja tak na szybko bo zaraz będziemy kąpać małego,wpadłam napisać że my dzis po szczepieniu mały był dzielny i tylko troszke kwęczał:tak:
Waży już 7kg!!! i 62 długi.A ostatnio karmie w większości piersią.
Kolejne szczepienie 16 grudnia.

to teraz ja...

Monia szczepila sie wczoraj (pierwszy raz po urodzeniu...) - tak sie wydarla ze omal nie ogluchlam ale za to przespala cala noc :-)
wazy 6560g i ma 64cm dlugosci

dzisiaj bylysmy u logopedy ;-) Monia ma dosc silna nadwrazliwosc dotykowa - glownie przez sposob w jaki przyszla na swiat (CC) - nie odrwazliwila sie przeciskajac sie przez kanal rodny...
mam ja "zle" traktowac - ugniatac, tarmosic, podszczypywac :-);-):tak: - cala lacznie z twarzyczka :tak: za 3 tygodnie idziemy do kontroli i jak bedzie poprawa to zajmiemy sie wnetrzem paszczy i moze w koncu zassie tego nieszczesnego smoka chociaz... bede miala chuste wiec mam nadzieje ze nie bedzie sie darla i skonczy sie moj areszt w domu... logopeda tez chuste poleca wiec... teraz jeszcze poluje na kurtke sztruksowa na zamek, musze dokupic ochraniacze na nozki i bedziemy smigac w chuscie po miescie ;-)

reklama
Do góry