reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Dziunka ale co jest malej, ze macie skierowanie do szpitala?

Katar i kaszelek raczej przez ten katar. I to wlasnie jest problem, bo moze bardzo szybko przejsc na oskrzela...A 3-tyg dziecko to jak noworodek, nie moze dostawac zadnych lekow domiesniowo wiec potrzenbny jest szpital. I w wiekszosci tak sie konczy jak to powiedziala pediatra.

Dzięki za odpowiedz.
Ja tak pytam , bo ja od czasu urodzenia małej juz tyle przeszłam ze szpitalami, ze mi słabo na mysl o powrocie córci do szpitala.

Moja chyba też ma mały katar, ale kaszlu nie zaobserwowałam.

a my juz standardowo borykamy sie z kupkami i ulewaniami.... szkoda mi go bo strasznie pręży sie zeby zrobic kupe a jak ma zrobic gdy spi to od razu sie wybudza i badzo płacze... juz ie wiem co robic.... dbam o diete a tu nic...

Cześć Mamusie! Zapomniałam ile to roboty przy małym dzidziusiu...eeeh, a przy starzej nie mniej tylko innego rodzaju....i tatusiowi też czasami trzeba pomóc uuuf. Dużo roboty nas czeka wszystkie.Podziwiam Mamusie bliźniaków!!!!!!
Pozdrawiam wszystkie....
ps nie wiecie co to za może być? mojej małej wyszły krostki czerwone na całej buźce i karku i zeszły na ramionka, nasilają się po spaniu jak ociera policzkiem, z w ciągu dnia mniej je widać ale czuć pod palcami.... nie wiem czy to potówka, trądzik czy uczulenie.... Jak myślicie i co można z tym robić??

Dzieki, sprobuje :) ja stosuje Disne mar, ale dzis kupilam Euphorbium - pomaga od razu, ale na niezbyt długo :-( A jak zakraplalas ta sol z cytryna i jak to zmieszac?

sól z cytryną mieszałam na łyżce (10 kropli cytryny na 5 soli) a potem do strzykawki i do nosa...mojemu pomagało jeszcze spanie pod kątem, a jak już biedaczek się męczył to spał na mnie (ja siedziałam)

z przedszkolem to pediatra zaszalała....moja nic na ten temat nie mówiła:sorry:

camelia moj Kacper ma to samo! Ja juz tak z tym kombinuje ze masakra bo to sie utrzymuje juz 3 tydzien. I rano jest to bardziej widoczne, pozniej tak jakby przechodzi ale pod palcami czuc. Bylam z tym u lekarza i niby nie jest to skaza a moze byc uczulenie na oliwke Johnsona! No i kapie od tygodnia w Oilatum no i postanowilam zrezygnowac z produktow mlecznych a z racji tego ze raz dziennie dokarmiam butla to tez przeszlam na nutramigen. No i tak jak by lekko zeszlo ale tylko lekko! A ostatnio jaderka kacperka sa tez zaczerwienione i tak mysle ze rzeczywiscie moze to byc uczulenie na Johnsona bo chusteczki mam wlasnie z tej firmy. Ale z drugiej strony wczoraj zjadlam ryz na mleku i dzisiaj rano mial wlasnie tego wiecej jak zawsze tak ze nie wiem juz sama czy to skaza czy uczulenie!

reklama
Cześć Mamusie! Zapomniałam ile to roboty przy małym dzidziusiu...eeeh, a przy starzej nie mniej tylko innego rodzaju....i tatusiowi też czasami trzeba pomóc uuuf. Dużo roboty nas czeka wszystkie.Podziwiam Mamusie bliźniaków!!!!!!
Pozdrawiam wszystkie....
ps nie wiecie co to za może być? mojej małej wyszły krostki czerwone na całej buźce i karku i zeszły na ramionka, nasilają się po spaniu jak ociera policzkiem, z w ciągu dnia mniej je widać ale czuć pod palcami.... nie wiem czy to potówka, trądzik czy uczulenie.... Jak myślicie i co można z tym robić??
moja mala tez tak ma...to podobno od hormonow jeszcze w brzuszku i samo zejdzie...

Do góry