reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

No wlasnie Mamulica Twoj synek zwolnil? Bo moja nic a nic i 400g przybiera co tydzien, zobaczymy jutro na wazeniu czy cos sie zmienilo... troche mnie to martwi bo ile mozna tyc, juz niektore bluzki sa szerokie ale raczki w rekawkach sie nie mieszcza :baffled:
Kurde , tak dokładnie nie wiem ile waży. Ale daję rękę uciąć że zwolnił, bo po ubrankach widzę że szłowych różnic nie ma:-p Choć z drugiej strony ja co 3 tyg jak do tej pory zmieniałam o rozmiar. Teraz nóżki są na 74, a reszta na 80. Nóżki niby mniejszy rozmiar no bo Kuba jeszcze podkurcza - wiadoomo- do raczkowania i siadania zostało jeszcze ciut czasu

reklama
Kurde , tak dokładnie nie wiem ile waży. Ale daję rękę uciąć że zwolnił, bo po ubrankach widzę że szłowych różnic nie ma:-p Choć z drugiej strony ja co 3 tyg jak do tej pory zmieniałam o rozmiar. Teraz nóżki są na 74, a reszta na 80. Nóżki niby mniejszy rozmiar no bo Kuba jeszcze podkurcza - wiadoomo- do raczkowania i siadania zostało jeszcze ciut czasu

Duzy :szok: My to na 68 ciuszki.

Cześć
Poszłam w końcu do kontroli z tą naszą wysypką do innej lekarki bo moja miała L4 i okazało się, że to atopowe zapalenie skóry :sad::sad:, dzisiaj byłam jeszcze u dermatologa i potwierdziła diagnozę, masakra tona maści i kremów i przeszliśmy wczoraj na nutramigen. Błażko nie chce jeść wygina się i pluje jakby truciznę pił,ale podobno po 2-3 dniach się przestawi, mam nadzieję, że po tych maściach mu przejdzie bo wczoraj miał już wysypkę na całym ciele i szorstką skórę jak papier ścierny, dzisiaj po 2 smarowaniach już skórka lepsza, byle do przodu :-( A jak wasze maluchy reagują na nutramigen??

Cześć
Poszłam w końcu do kontroli z tą naszą wysypką do innej lekarki bo moja miała L4 i okazało się, że to atopowe zapalenie skóry :sad::sad:, dzisiaj byłam jeszcze u dermatologa i potwierdziła diagnozę, masakra tona maści i kremów i przeszliśmy wczoraj na nutramigen. Błażko nie chce jeść wygina się i pluje jakby truciznę pił,ale podobno po 2-3 dniach się przestawi, mam nadzieję, że po tych maściach mu przejdzie bo wczoraj miał już wysypkę na całym ciele i szorstką skórę jak papier ścierny, dzisiaj po 2 smarowaniach już skórka lepsza, byle do przodu :-( A jak wasze maluchy reagują na nutramigen??
Ja zrezygnowałam z Nutramigenu po jednym dniu. Młode pluły, ryczały przy jedzeniu, krztusiły się...masakra! A co zjadły to zwracały. Do tego obrzydliwie cuchnąca biegunka. Normalnie mnie naciągało przy zmianie pieluchy :baffled:
Zmieniliśmy na Bebilon Pepti i jest ok :tak:

My dopiero próbujemy 1 dzień i właśnie zjadł przed chwilą 150, może mu spasuje.Doszłam do wniosku, że poczekam do piątku i jak nie będzie mu pasowało to poproszę o zmianę mleka.

Sonie wczoraj ponownie trądzik zaatakował, no ale taaaak mocno że jeszcze czegoś takiego nie widziałam :-( bidulka... Już myslalam ze z głowy to mamy po spokój był od 2-3tyg a tu pac..
A dziś? Jak ręką odjął - pojedyńcze krostki zostały i szorstkawa skórka gdzie wczoraj wyglądała jakby się poparzyła na tej buzi...
Nie kumam czaczy... Lekarz powiedział ze do końca 2 m-ca powinno przejść a w necie znajduje informacje ze nawet do 4m-ca potrafi sie utrzymac.. dziadostwo jedne..:dry:

reklama
Sonie wczoraj ponownie trądzik zaatakował, no ale taaaak mocno że jeszcze czegoś takiego nie widziałam :-( bidulka... Już myslalam ze z głowy to mamy po spokój był od 2-3tyg a tu pac..
A dziś? Jak ręką odjął - pojedyńcze krostki zostały i szorstkawa skórka gdzie wczoraj wyglądała jakby się poparzyła na tej buzi...
Nie kumam czaczy... Lekarz powiedział ze do końca 2 m-ca powinno przejść a w necie znajduje informacje ze nawet do 4m-ca potrafi sie utrzymac.. dziadostwo jedne..:dry:
ja w necie znalazłam informację - na jakimś forum mamy pisały- że nawet do roku się może utrzymywać
u nas to była sucha skóra, któa potem przechodziłą w otarcia, któe się rozkrwawiały :-( najgorzej było na pleckach bo koszulki się przyklejały do tych ranek :-(
a moje koleżanki synek miał suchą skórę która się nie rozkrwawiałą, ale za to miał jakby naderwane uszy, któe nie chciały mu się zagoić:baffled:

generelnie mogą być trzy rodzaje objawów:
- skórne - już opisałam,
- trawienne - zielone śluzowe kupy, kiepskie przybieranie na wadze
- oddechowe - częste choroby dróg oddechowych, kaszel niewiadomego pochodzenia, wreszcie astma..
no i najważniejsze - jak dziecko ma te objawy to to może ale nie musi być skaza białkowa - to może być alergia na coś innego - jajko, albo kot, albo kurz...
alergen ustala się eliminacyjnie.
maaasakra nie wyobrażam sobie takich ranek:( biedne dzieciaczki

Do góry