reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ale podziwiam Was za cierpliwosc mierzenia temperatury rteciowym u tak małego dziecka :O ja mam elektroniczny, taki zwykly z apteki i działa tak samo jak rtęciowy tyle że czas pomiaru o wiele krótszy. Rtęciowy ma babcia i schowała go głeboko w szafę i też zakupiła elektroniczny. Aż strach pomyśleć co by się stało jakby go Julia dorwała i zbiła :O Moja mama kiedyś zbiła taki wielki, rtęciowy do wanny i mnóstwo srebrnych kulek było na ziemi, musiała to sprzatac a przy okazji pilnowac aby jej trojka malych dzieci sie nie potrula. DOstalam tez elektroniczny do ucha i czola z Baby Ono ale jak dla mnie to gówienko.

Chcialam cos napisac odnosnie drzemek, ale to nie ten watek wiec smigam na usypianie ;)

reklama
Rozmawiałam przed chwilą z moją mamą bo tutaj widzę (w ie) oni niebardzo sie tym interesują... tzn wychodza z zalozenia że poniewaz ja jestem duza to ona tez bedzie... ale do jasnej cholery ona w ciagu 10dni przybrała 2xwiecej niz powinna w ciągu miesiąca. i gdyby faktycznie jadła wiecej jakoś ale tak nei jest....
W każdym razie mama wymyslila ze:
1. zrobic badanie na cukrzyce... - no wlasnie ile wasze dzieci PIJĄ dziennie?
2. zrobic badanie na niedoczynność tarczycy... a w rodzinie byly/są problemy tarczycowe...

Zaraz sie biore za telefony....

Patryk mleko pije 4x od 120 do 240ml.
herbatkę od 60 do 120ml.
Owoc(słoiczek)- 125ml
Obiadek(słoiczek)- od 50 do 130ml

Nie wiem ile pije, bo jest cycusiowa... Ale herbatki lub wody jakieś 100 dziennie, na wieczór przed cyckiem 120 mleka z kleikiem

mary - a Sonia nie siusia mniej niz wczesniej? bo taki duzy przyrost wagi w krótkim czasie moze oznaczac kumulowanie wody w organizmie, niekoniecznie przyrost masy...

a moze była zwazona wtedy po kupce i przed jedzeniem, a teraz przed kupka i po jedzeniu?
wierze, ze Soni nic nie jest, dzieci rozwijaja sie skokowo i tyle :-)

Gaja nie wiem ile pije ani ile zjada, wiec nie pomoge

Ostatnia edycja:
reklama
Jak się przyjrzycie to może zobaczycie ten "pas" krostek:
DSC07134.jpgDSC07133.jpg

Przypomina Wam to coś? Zaczyna się rozchodzić już w drugą stronę :-:)-:)-:)-(

Do góry