reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Lotka - jeśli się drze pyska, to można dostać zapalenia krtani.. a jeszcze jak ma się zmianę klimatu to katarek, kaszelek dodatkowo. Nie wiem co na Twojego synka najlepiej działa - my dajemy lipomal, clemastinum - ale to na receptę, jakiś prawoślazowy , tamtum verde też;-)

reklama
Mamy tantum verde i euphorbium. Tom juz to do noska od razu skojazyl i go musze trzymac zeby uzyc, no ale co zrobic. mam nadzieje, ze cos to pomoze. i ze dzis przespimy noc bez kolejnych cyrkow :-(

Lotka a może na zdarte gardziołko tylko zwykły prawoślazowy oraz np. mleko z miodkiem i masełkiem na podraznione gardło.

Ja ostatnio stosowałam u siebie euforbium i nos mnie piekł po nim ale ja jak psiknęłam od razu wciągałam zeby dalej szło. Teraz Oliskowi niczym na katar nie psikam bo na siłę nie zdaje rezultatu bo od razu strasznie płacze i wszystko wylatuje zanim wleci. Na katar można też wapno dawać zeby zagęscic.

moja znowu pol nocy kaszlala, chyba sie zastrzele..... dobrze,ze goraczki nie ma. kupilam lipomal, czy to pomoze na kaszel, bez goraczki? czy nie ma sensu dawac?

Banana a moze powinnaś kupić coś przeciwkaszlowego? Ja zakupiłam dexa pico przy ostatniej chorobie.

My ostatnio mielismy wirusa z gorączką i kaszlem. Ten wirus chyba całą Polskę zaatakował bo z kim nie rozmawiałam to przechodził, ja też :-( Na początku dawałam Oliskowi flegaminę ale potem zakapowałam ze jak jest kaszel męczący i przeszkadza powinnam dawać przeciwkaszlowy, jak sie juz uspokoi kaszel można dac potem cos na odkrztuszenie wydzieliny. I tak albo zbieg okoliczności albo pomogło. Tak wiec jeśli kaszel jest męczący i przeszkadza można podawać przeciwkaszlowe np. dexa pico. O ;-)

ula, w uk mam ograniczone mozliwosci,jesli chodzi o leki. mam lipomal, mucosolvan i prospan. prospanu jeszcze nie dawalam,bo jest chyba od 3 albo 5 roku zycia, a przywiozla mi go bratowa. z angielskich mam syrop glicerynowy i nic innego na kaszel tu nie ma dla dzieci w wieku naszych. zrobilam jej tez syrop z cebuli, na razie wypila dwa razy pus raz lipomal

juz sama niewiem,co jej dawac,wlasnie sie obudzila przez ten kaszel i bardzo sie zdenerwowala...ten kaszel glownie w nocy, moj juz wyczytal,ze jesli nocny kaszel to moze byc oznaka astmy albo alergii. ale chyba nie, bo ona nie kaszle co noc, tylko byla chora przedswietami, a teraz kilka dni temu przemokly jej nogi (skakala po kaluzach i nalecialo jej do guowcow) i znowu zaczela najpierw kichac, a 2-3 noce kaszlec

reklama
Do góry