bosastopka
Fanka BB :)
Moja malutka badanie przeciemiączkowe miała w szpitalu. Dopiero za miesiąc mamy iść do pediatry i okaże się czy trzeba powtórzyć. Widać co szpital to inaczej :-(
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tak, jesli sie odezwa to znaczy ze wynik pozytywny... wiec mam nadzieje ze sie nie odezwaA czy wasze dzieciaczki mialy badania w szpitalu na mukowiscydoze? Ponoc program objal cala Polske...
Moja malutka badanie przeciemiączkowe miała w szpitalu. Dopiero za miesiąc mamy iść do pediatry i okaże się czy trzeba powtórzyć. Widać co szpital to inaczej :-(
jesli to jest to badanie, gdie w 3 dobie pobierają na karteczkę 6 kropli krwi z piętki, to tak..A czy wasze dzieciaczki mialy badania w szpitalu na mukowiscydoze? Ponoc program objal cala Polske...
My w 3 dobie mielismy badanie z pietki, ale to chyba na fenyloketonurie(czy jakos tak) i u nas robia badanie tarczycy. Wyniki jak negatywne to ok, ale jak pozytywne to w ciagu tygodnia wysylaja poczta.
My mamy w ciagu miesiaca zaliczyc ortopede, a w 6 tyg okuliste. W 6 tyg sa szczepienia. Do pediatry polozna na razie nie kazala nam isc, ma przyjsc do nas jutro, wiec moze mi powie, czy musze przed szczepieniem czy nie(z Maciem musialam isc w ciagu tygodnia od wypisu ze szpitala...)
i na te usg dostalas skierowania? i gdzie je robisz? w szpitalu gdzie rodzilas czy gdzie indziej??my mielismy robione usg glowy i brzucha w szpitalu ze wzgledu na niska wage urodzeniowa i za 3 tygodnie mamy powtorzyc usg glowy bo niby wszystkow normie tylko cos tam jedna wyszlo i trzeba sprawdzic mam nadzieje ze bedzie ok bo lekarka w szpitalu mi powiedziala ze to tylko zeby sie upewnic za 6 tygodni mamy bioderka a za 2 tygodnie okulista i tego najbardziej sie boje bo jak te wylewy nie znikna to bedzie konieczny jakis zabieg laserowy ...ale poki co nie chce nawet o tym myslec podobno zazwyczaj samo sie to wchlania na wszystkie te konsultacje dostalam skierowanie od lekarza rodzinnego i nie musze za to placic