reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Moja malutka badanie przeciemiączkowe miała w szpitalu. Dopiero za miesiąc mamy iść do pediatry i okaże się czy trzeba powtórzyć. Widać co szpital to inaczej :-(

reklama
Moja malutka badanie przeciemiączkowe miała w szpitalu. Dopiero za miesiąc mamy iść do pediatry i okaże się czy trzeba powtórzyć. Widać co szpital to inaczej :-(

o, a co bedzie sprwdzane, zeby ustalic, czy powtorzenie badania bedzie potrzebne ? Wiesz w ogole czemu Twoja córeczka miała to usg?

A czy wasze dzieciaczki mialy badania w szpitalu na mukowiscydoze? Ponoc program objal cala Polske...
jesli to jest to badanie, gdie w 3 dobie pobierają na karteczkę 6 kropli krwi z piętki, to tak..

My w 3 dobie mielismy badanie z pietki, ale to chyba na fenyloketonurie(czy jakos tak) i u nas robia badanie tarczycy. Wyniki jak negatywne to ok, ale jak pozytywne to w ciagu tygodnia wysylaja poczta.

My mamy w ciagu miesiaca zaliczyc ortopede, a w 6 tyg okuliste. W 6 tyg sa szczepienia. Do pediatry polozna na razie nie kazala nam isc, ma przyjsc do nas jutro, wiec moze mi powie, czy musze przed szczepieniem czy nie(z Maciem musialam isc w ciagu tygodnia od wypisu ze szpitala...)

My w 3 dobie mielismy badanie z pietki, ale to chyba na fenyloketonurie(czy jakos tak) i u nas robia badanie tarczycy. Wyniki jak negatywne to ok, ale jak pozytywne to w ciagu tygodnia wysylaja poczta.

My mamy w ciagu miesiaca zaliczyc ortopede, a w 6 tyg okuliste. W 6 tyg sa szczepienia. Do pediatry polozna na razie nie kazala nam isc, ma przyjsc do nas jutro, wiec moze mi powie, czy musze przed szczepieniem czy nie(z Maciem musialam isc w ciagu tygodnia od wypisu ze szpitala...)

a słusznie!! na fenylketonurie.. no to na mukowiscydozę nie wiem... nie zarejestrowałam...
W naszym przypadku już przy zgłoszeniu dziecka w przychodni wyznazono termin pierwszej wzyty (20.11) i zapisano na szczepienie w 6 tygodniu. A położna sie pojawiła ekspresowo na drugi dzień po tym, jak zgłosiliśmy się do przychodni..

jeszcze wczoraj się martwiłam, czy to naturalne ze ciągle czerwonawą wydzielinę spod pępuszka wyciagam przy przemywaniu, a dziś pępuszek odpadł :-D:-D ale poczułam ulgę... nie cierpię zajmować sie pępuszkiem.No i Gaja w koncu będzie mogła kłaść się na brzuszku :-)
a na cycuszki chyba zrobię jej w końcu jakieś okłady, bo ciągle ma takie obrzmiałe..

To badanie w piętke to jest 3 w 1 na tarczyce mukowiscydoze i fenyloketonurie i z tego co wiem to robi sie to kazdemu dziecku po urodzeniu moja corcia miala to dwa razy bo w szpitalu miala kroplowki i niby przez to badanie nie spelnia wymogow (wiec po co jej to robili ???) drugi raz pobierala jej to polozna strasznie wyglada to pobieranie i dziecko sie meczy bo dosc duzo krwi trzeba wycisnac z tej pietki
my mielismy robione usg glowy i brzucha w szpitalu ze wzgledu na niska wage urodzeniowa i za 3 tygodnie mamy powtorzyc usg glowy bo niby wszystkow normie tylko cos tam jedna wyszlo i trzeba sprawdzic mam nadzieje ze bedzie ok bo lekarka w szpitalu mi powiedziala ze to tylko zeby sie upewnic za 6 tygodni mamy bioderka a za 2 tygodnie okulista i tego najbardziej sie boje bo jak te wylewy nie znikna to bedzie konieczny jakis zabieg laserowy ...ale poki co nie chce nawet o tym myslec podobno zazwyczaj samo sie to wchlania na wszystkie te konsultacje dostalam skierowanie od lekarza rodzinnego i nie musze za to placic

my mielismy robione usg glowy i brzucha w szpitalu ze wzgledu na niska wage urodzeniowa i za 3 tygodnie mamy powtorzyc usg glowy bo niby wszystkow normie tylko cos tam jedna wyszlo i trzeba sprawdzic mam nadzieje ze bedzie ok bo lekarka w szpitalu mi powiedziala ze to tylko zeby sie upewnic za 6 tygodni mamy bioderka a za 2 tygodnie okulista i tego najbardziej sie boje bo jak te wylewy nie znikna to bedzie konieczny jakis zabieg laserowy ...ale poki co nie chce nawet o tym myslec podobno zazwyczaj samo sie to wchlania na wszystkie te konsultacje dostalam skierowanie od lekarza rodzinnego i nie musze za to placic
i na te usg dostalas skierowania? i gdzie je robisz? w szpitalu gdzie rodzilas czy gdzie indziej??

reklama
Ja też nie lubiłam zajmować się pępuszkiem i ... prawie koniec, bo już odpadł i tak samo jak Iza, cieszę się, że już bez problemów będzie mógł Młody leżeć na brzuszku:-):-):-)

Do góry