reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
A propo szczepien..jak byłam w tamtym tygodniu co miało być szczepienie wchodzę do gabinetu pielegniarek a ona do mnie na wejsciu jeszcze drzi nie zdążyłam zamknąć" Pani oczywiście szczepionka płatna" ja oczy wybałuszyłam i mówię że nie , że normalnie tak państwowo no to ona " ahaaaaa" takim tonem ...ale się poczułam okropnie..jakbym była jakas gorsza...para co była przede mną kupiła tą szczepionkę podsłuchałam i się okazało że to 180zł...

Za jakieś 10 min przyzła moja kolezanka też do szczepienia i ta sama sytuacja ( dodam ze w przychodni jest apteka i tam każą kupowac hehe niezle co) a kumpela na to " mnie nie stać "!!! pielegniarka z łaską krzyczy do drugej " Basia to kujemy 3 razy"

A propo szczepien..jak byłam w tamtym tygodniu co miało być szczepienie wchodzę do gabinetu pielegniarek a ona do mnie na wejsciu jeszcze drzi nie zdążyłam zamknąć" Pani oczywiście szczepionka płatna" ja oczy wybałuszyłam i mówię że nie , że normalnie tak państwowo no to ona " ahaaaaa" takim tonem ...ale się poczułam okropnie..jakbym była jakas gorsza...para co była przede mną kupiła tą szczepionkę podsłuchałam i się okazało że to 180zł...

Za jakieś 10 min przyzła moja kolezanka też do szczepienia i ta sama sytuacja ( dodam ze w przychodni jest apteka i tam każą kupowac hehe niezle co) a kumpela na to " mnie nie stać "!!! pielegniarka z łaską krzyczy do drugej " Basia to kujemy 3 razy"
u mni do wyboru jest jeszcze wersja za 60 zł - dwa ukłucia...

Glupia jestem, bo zaczelam szukac info na temat ulewania i trzeba skonsultowac sie z lekarzem jak dziecko m.in. krztusi sie podczas karmienia i kaszle miedzy karmieniami. Moja niunia tak robi i nie wiem teraz czy czekac caly tydzien do srody jak lekarka wroci z urlopu czy pojsc do jakiegos innego...ale tam nie ma zadnego normalnego:zawstydzona/y:
mój Olaf za każdym razem się krztusi jak je, to mnie zmartwiłaś !!!! Wizyte u pediatry mamy w piątek!

Jakies nie wychowane baby!!! Jak można się tak zachowywać!

Iza, a w ogóle szczepisz na coś Gaję?

mój Olaf za każdym razem się krztusi jak je, to mnie zmartwiłaś !!!! Wizyte u pediatry mamy w piątek!

krztusi się i ulewa jedzenie w dużych ilosciach? Antek początkowo też się krztusił, ale dlatego, że jadł pospiesznie i bardzo łapczywie. I zgodnie z tym co mówiła pediatra- musiał po prostu nauczyc się jeść, jak szybko, jakie ilości ...

no i po wizycie ...
maly w ciagu 10 dni przybral tylko 120g :( wazy 4620 ... eh malutko i musimy dokarmiac NUTRAMIGENEM bo ulewanie i pojedyncze krostki moga byc przyczyna diety bezmelcznej no i ja oczywiscie tez na diete ... i co ja moge jesc.... boze ...
w poniedzialek mam isc jeszcze raz zwazyc i zobaczymy co dalej ... podobno uczulenie dzieci bezmelcznych nei koneicznie na skorze musza sie ujawiniac... zobaczymy rezultaty eh ... tylko co ja mam jesc do poniedziałku :(

reklama
no i po wizycie ...
maly w ciagu 10 dni przybral tylko 120g :( wazy 4620 ... eh malutko i musimy dokarmiac NUTRAMIGENEM bo ulewanie i pojedyncze krostki moga byc przyczyna diety bezmelcznej no i ja oczywiscie tez na diete ... i co ja moge jesc.... boze ...
w poniedzialek mam isc jeszcze raz zwazyc i zobaczymy co dalej ... podobno uczulenie dzieci bezmelcznych nei koneicznie na skorze musza sie ujawiniac... zobaczymy rezultaty eh ... tylko co ja mam jesc do poniedziałku :(

to że mało pzybiera to nie musi oznaczać, że ma skazę białkową. Moja starsza córka ma skazę od zawsze, a jako dzidziuś prybierała na wadze po 300g tygodniowo!! nie martw się, może dietka i dokarmianie tlko czasowe beda :-)
a nawet jakby nie, to jesczze nie koniec świata - ja jestem na diecie bezmlecznej, a jak karmiłam starszą to byłam na takiej + bezjajecznej przez 2 lata i żyję :cool2:

Do góry