milka1980
sierpniowa mama' 07
u mojej corci jak wychodzily dolne jedyneczki to bardzo marudzila,nnie chciala jesc,placzliwa byla,w nocy sie budzila czesto,ale smarowalam jej dziaselka zelem i bylo wszystko dobrze,a teraz jak narazie cisza i spokuj.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Mała już ma 9 ząbków przy czym ostatni tj. górna prawa czwórka wyżynał się dwa dni temu z wielkim bólem i płaczem w nocyoczywiście że zębyMam pytanko a'propos ząbkowania... Moja córka za 10 dni skończy 5 m-cy. Od jakiegoś czasu (wydaje mi się, że to ok. półtora miesiąca do dwóch) baaardzo się ślini, wkłada rączki non stop do buzi, no i niestety zaczeła częściej budzić się w nocy (czasem nawet ok 5x), a już bywało że przesypiała całe noce. Dziąsełka są jednak niezmienione...nie wyglądają żeby tam zęby miały sie wyżynać...Nawet ostatnio na wizycie u lekarza pytałam czy to mogą być zęby...lekarz stwierdził że to za wczesnie, a ponadto wg niego dziasełka nie wyglądają jeszcze jakby miały wyjść zaraz zęby...
Co Wy na to??
ZĘBY CZY NIE???

mój synek robił tak w wieku 3 miesięcy i nie było za wcześnie
ząbkowanie to proces długotrwały i zanim pojawi się w dziąsełku pierwsza perełka minie chwilka. Szymek pierwszy ząbek wyhodował sobie w wieku 7,5 miesiąca a takie zachowanie jakie opisałaś towarzyszyło mu od 3 miesiąca
za to jak ruszyły zeby to dwie dolne jedynki jednocześnie:-)