madziula180
wrześniowa mamusia
mojemu Oliwierowi pierwszy ząbek wyszedł kilka dni przed 5 miesiącem i nie miał objawów typu gorączka itp. tylko sie ślinił i brał wszystko do buzi. zato teraz daje popalić w marudzeniu i płaczu i nie wiem czy to ząbek czy coś go boli?
Witam wszystkie mamy:-) Mam 7.5 msc synka który jest na etapie ząbkowania (o zgrozo
) i dosłownie nie przypuszczałam że to będzie taki horror dla nas! Mały cały dzień potrafi przepłakac, a ja niestety razem z nim... brak mi sił czasami:-( o nocach już nie wspomnę,wybudza się co godzinę, podaję mu czopki viburcol i smarujemy maściami chłodzącymi, ale wszystko to jest na chwilę. Dziąsła są strasznie rozpulchnione (na górze ) i zaczerwienione. Mam nadzieję że wkrótce to wszystko minie, moje dziecko przestanie cierpiec a ja się uspokoję.

polecam kuleczki homeopatyczne na bolesne ząbkowanie chamomille dagomed - regularnie podawane przynoszą dziecku ulgę i do tego żel na dziąsełka. a jeśli faktycznie nic nie daje rady to nurofen jest jakimś wyjściem
) Mała pierwsze ząbki miała zanim skończyła 4 miesiące, a ostatnio wyłaziło po kilka na raz... teraz w drodze czwórki i znów koszmar... żel na ząbki idzie u nas jak woda, vibrucol tez na porządku dziennym, a jak jest bardzo źle to nurofren na noc. Ale mimo tych wszystkich cudów medycyny i tak jest okropnie... jeszecze 12 ząbków i koniec
Byłam dziś u lekarza i powiedziała mi że najlepiej podawac czopki a z żelem nie przesadzac bo nie zdziała cudów a też nie jest obojętny dla organizmu. Dzisiaj było nieco lepiej,nawet ładnie zjadł.