reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zielona Góra i okolice

A czy mozesz mi napisac jak jest na porodowce??chodzi mi o opieke,czy wiesz cos na temat d,Sandeckiego,jest moim lek,prowadzacym.prosze napisz mi cokolwiek,na porodowke nie jestem w stanie jechac,nie chodze,przepraszam ze zawracam glowe ale wiem ze mozecie mi troszke pomoc i podpowiedziec.:rofl2:

reklama
Rzeczy do szpitala:
a) dokumenty:
- dowód osobisty,
- legitymacja ubezpieczeniowa (aktualna, podbita na 1 m-c przed porodem)
- karta ciąży + wyniki badań ()
b) dla mamy:
- szlafrok,
- 2 koszule nocne,(do porodu bierz szpitalne)
- papcie + ewentualnie klapki (pod prysznic)
- ręcznik, mydło, płyn do higieny intymnej, itp.
- kubek + sztućce,
- majtki (większe) i staniczek do karmienia,
- Tantum Rosa - saszetki, skuteczny środek przeciwzapalny do przemywania rany po porodzie,
- 3-5 litrów wody mineralnej niegazowanej (do porodu, bardzo chce się pić),
- czekolada - podczas porodu - zastrzyk energi
- pomadke ochronną
c) dla maluszka (potrzebne dopiero do wypisu):
- koszulka,
- kaftanik,
- czapeczka cienka (w letnim okresie),
- pampers,
- pieluszka tetrowa (do przykrycia buzi w drodze do samochodu),
- rożek lub becik,
- śpiochy,
- sweterek,
- fotelik do samochodu.

Hej
A co do pokoi w których rodzisz - masz pokój do porodów w wodzie, osobny pokój z łóżkiem i z prysznicem i boksy :-)

Ogólnie boksy są bezpłatne... ale rodzisz koło innych kobiet :-)

Pozdrawiam

lana - weź też małą paczkę pampersów i ze dwie podkładów poporodowych; niby szpital zapewnia, ale tylko niby - rzucają po paczce (10 sztuk) na salę i o wszystko trzeba się prosić, niefajne to... pampersów też brakuje, bo wykładają po kilka sztuk, tetry za to pod dostatkiem;)
Wzięłabym też małe ubranka, jak nie chcesz ubierać w szpitalne ciuchy, bo te przeważnie w rozmiarze 3-6 miesięcy i dziecko się topi. I chusteczki nawilżane do pupy dla malucha. I bephanten - tubka maści w aptece ok. 15 zł - to posłuży i Tobie do sutków i dziecku do pupy.
No i jak pisze Mysza - dużo wody niegazowanej i na poród i po, strasznie chce się pić.
I pewnie naładowana komórka też się przyda!

Powodzenia! I czekamy na Ciebie już z maluszkiem!

dziewczyny Sylwia napisała o tych sutkach - czytam artykuły i wychodzi że sutki pękają?o co chodzi? po co krem na sutki?

a ja wpadłam w wir porządków :)hihi

reklama
Do góry