reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

żłobek

Kira,rozumiem Cie,ale mysle,ze obawy miną niebawem.Adas jest coraz starszy,w żłobku czekają na niego koleżanki i koledzy,bedzie mial okazję spotkać sie z innymi dziecmi.
Ja od poniedzialku wracam do szkoły,tym razem na etat,Wiki zostaje z teściową,za która osobiście nie przepadam i sama jestem pełna obaw,nie wiem,jak Wiki bedzie sie z nia czuła,ale niestety,nie mam wyjścia.Dodatkowe pieniadze bardzo nam sie przydadzą.

reklama
Dzis było zebranie organizacyjne dla rodzicow dzieci nowoprzyjetych.Po nim wiem jedno-zrobie wszystko zeby Adas tam nie chodził:no:
Jest najmłodszy w grupie,są 3 opiekunki na grupe 30 dzieciaków,sa nastawione na dzieci starsze.Oczekują ze Adas bedzie sam jadł zupe łyżeczką przy stole,pił herbate z kubeczka i odstawi butelke:baffled:nie mówiac juz o tym ze wszystkie dzieci dostaja mleko krowie-jesli Twoje dziecko ma nie jesc mleka-potrzebne zaswiadczenie od lekarza:baffled:
Po 10 minutach tych rewelacji mialam ochote opuscic to miejsce...potem było tylko gorzej:baffled:
Akcja odwołana-nie posle tam dziecka:no:moze i przesadzam ale dla mnie najwazniejsze jest dobro dziecka,ale rowniez i mój spokój....
Kombinujemy dalej.

Kira, jestem w szoku.
Co prawda nie jestem zorientowana jak jest w żłobkach, ale jeśli to wygląda tak jak piszesz, to dziękuję bardzo. Popieram nie posyłaj tam dziecka, bynajmniej nie do tego żłobka. :baffled: Mam nadzieję, że znajdziecie jakieś inne wyjście z sytuacji. Już sam fakt, że tylko 3 opiekunki na tyle dzieci, no i takie wymagania dla takich maluszków:crazy::crazy:

Kira - ja rozniez jestem w szoku, synek mojej kolezanki poszedl do przedszkola do trzylatkow, i tam dopiero uczyli jesc samodzielnie, korzystac z nocniczka i takich rzeczy, ale w zlobku?? przeciez ludzie powiezaja w takie miejsca duzo mniejsze maluchy i co? Masz racje, nie ma co sie denerwowac i stresowac siebie i dziecka.

A swoja droga ja tez mam problem, od pazdziernika wracam do szkoly a we wrzesniu powinnam zrobic praktyki a nie mam z kim Zuzi zostawiac. Nie mam nikogo kto by sie nia zajal, musze szybko cos wymyslec bo inaczej chyba bede musiala zrezygnowac ze szkoly,a nie chcialabym:no:

Kira,to raczej brzmi jak zasady panujące w przedszkolu,a nie żłobku,jakiś koszmar.Moze w pobliżu znajdziesz jakis inny żłobek, powodzenia.
Wiki wczoraj z babcią byla 4 godziny, ja musiałam byc na konferencji,mysle ,ze nie bylo tak zle.Teściowa wczesniej nam zapowiedziala,ze nie pozwoli wiki chodzic po podłodze (bardzo sie bałam,ze jej ograniczy swobode), groziła,że bedzie ją w łóżeczku trzymac lub na rękach,ale na szczescie Wiki wymusiła na babci wolność.Moj mąż tez z nia duzo o tych jej pokręconych zasadach rozmawial i mam nadzieje,ze poskutkowało.

Witam dziewczyny jak już wspomniałam też wracam do pracy i to już jutro od jutra cały miesiąć moja mama ma wolne a od października wikusia bedzie z opiekunką ale powiem wam znalazłam dziewczyne z super doswiadczeniem (praktyka w przedszkolu praca w żłobku) która ma tez córeczkę mała ma 14 miesięcy i miała by zajmowac się dwójka na takiej samej zasadzie jak kiedyś chciała kira ale ona powiedziąła mi 1000zł + dojazdy wydaje mi się że to trochę dużo i nie wiem wstepnie zaklepałam ja ale wczoraj szefowa moja tez dzwoniła i mówiła że kogos znalazła jakąś emerytowana przedszkolanek chyba umówię się na rozmowę.

Ja tylko na chwilkę
Kira - dziwny ten żłobek!!!!!
Filip chodzi już od kwietnia i ja jestem super zadowolona. Panie go karmią, jak chce sam jeść to mu pozwalają - co widac po ubrankach :-p. Jak jest marudny to z nim tańcza na rączkach.Wogóle się fajnie do dzieci odnoszą. Z jedzeniem nie ma problemów. Zaświadczenie od lekarza było potrzebne że jest na mleku "aptecznym" ale z tym nie było problemu.
Ten żłobek o którym piszesz to normalnie katastrofa. Skąd oni wzięli takie zasady:szok:

Aneta-doskonale to ujęłas:tak:
Macie racje-a ja sie utwierdziłam w tym ze to jakis nienormalny żłobek:baffled:
Dalismy sobie z nim spokój i wypisalismy Adasia.Nawet moja mama która raczej jest na tak dla żłobków-moja siostra chodziła i mama była zadowolona-stwierdziła ze jakies chore zasady tam panują:baffled:
Ewelia-i co wymyśliłaś?Masz racje szkoda ze szkoły rezygnowac
Wiki-jaka decyzja w koncu zapadla?nie dziwie sie ze mialals dylemat-tez bym w kropce była

Ostatnia edycja:
reklama
Kira dobrze że zrezygnowałaś później bys walczyła z myslami i nie mogłabys nic zrobic bo bys myslała
Ta babka o której pisałam umówiłam sie z nia na czwartek ale dzoniłam do niej i wydaje się sympatyczna a zasięgałam juz o niej opinii u ludzi których dzieci były pod jej opieką i dowiedziałam się że jest ona i jej córka i każda zawsze bierze sobie dziecko do opieki razem jest im łatwiej i rodzice z którymi rozmawiałam sa zachwyceni. kobitki super organizuja czas dzieciaczką jeśli dzidzia zachoruje to przyjeżdżają do domu pilnować gotuja no w końcu przedszkolanki to wiedza jak czas zorganizować. A i za godzine do tej pory brały 4,50 mi to by odpowiadało bo moja tesciowa pracuje na zmiany i nie zawsze wiki by była z opiekunka raz góra dwa razy w tygodniu u babci i byłoby tez taniej a poprzednia pani którą zaklepałam 1000 bez względu na wszystko

Do góry