• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Żłobki i przedszkola:)

reklama
bardzo fajne, ciekawe ile teggo trzeba by było miec, tak obiektywnie. Ja podpisuję wszystko markerem (ubranek nie, tylko piżamki, buty, worki, pościel itp)

a powiedzcie mi c zamierzcie podpisywc? wszystko?
Kuba jak szedl do przedszkola, był już luty, ja nie bardzo byłam przygotowana, bo to z nienacka wyszło. W czwartek sie dowiedziałam, zę idzie od poniedziałku. Ale jakos specjalnie sie nie przejmowałam przyziemnymi sprawami, jakoś przeżył. Tylko, ze wtedy panie dobrze znaly już dzieci, dzieci były obeznane co i jak, tylko on eden był do wdrożenia to i tych ciuchów mu przypilnowali. Teraz będzie już zupelnie inaczej, moze mi jednak zginac w tłumie

Kilolek na pewno pościel, kurtki, recznik , piżamki ( o ile będą wymagane), worek na kapcie i jego ubrania- bez majtek i skarpetek. Nie wiem , czy robie to dla pań , czy raczej bardziej dla niego. Wiadomo Antek nie przeczyta do kogo należy bluza , ale rysunek straży pozna na pewno
Jestem w nieco patowej sytuacji , bo listę potrzebnych rzeczy poznamy w dniu rozpoczęcia przedszkola. Taka przynajmniej jest wersja

przy Patrycji musiałam tylko wyszyć imię na kocyku (bo wszystkie dzieci mają jednakowy, taki przechodni pożyczany z przedszkola na rok) i to wszystko. Żadnych ciuchów się nie podpisywało więc myślę że i tym razem tak będzie

u nas po 28 ma byc wyłozona i w zesżłym rok też tta było. Wpienilam sie wtedy strasznie, bo j np nie wiedziałam, ze te kartki będą leżeć i dostałam to dopiero 5 wrzesnia a do 10 trzeba bylo przynieść a tak bylo po 5 paczek kredek, plasteliny, bloków w 3 rodzajach, papierów kolorowych itp prawie 200zł wydałam a jakbym dostała to przed wakacjami to na róznych "akcjach szkoła" w marketach bym skompletowała za polowę tej kasy. Terz zaczynam troche na chybił trafił kompletowac po mału, bo mnie potem we wrzesniu zabije taka wyprawka x2

A Michałek idzie do przedszkola tam gdzie Kubuś chodzi czy do całkiem nowego?
Bo u nas (tam gdzie Julia chodziła i też jest tak tam gdzie chodzi Miłek) daje się kasę na wyprawkę, tylko książki kupuje się samemu, no i wiadomo pościel, kapcie itp.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry