• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Żłobki i przedszkola:)

reklama
No "Majsterkowo" wypadło rewelacyjnie po opowiadaniu i łupach Hanki;-) malowali doniczkę , poza tym dostali drewniane jojo, balonik, dyplom , wywieszkę małego doradcy. ;-)

Ana, no właśnie, to będzie cykl ? Brały w tym udział też maluchy ?

Dziewczyny czy w waszych przedszkolach dużo jest takich eventów na które zapraszani są rodzice ? U nas całkiem sporo, od poczatku roku był festyn, pasowanie, teraz 2 dni herbaciarni będą. Fajne to jest bo widze, ze dzieciaki starsznie lubią, no przynajmniej Ala, jak rodzice sa z nimi w przedszkolu.

Dziunka, tak mi się przypomniało, pytałas kiedyś i zajęcia dzieci w domu. Są chyba teraz jakieś takie serie gazetki, ksiązeczki, nie pamiętam tytułu, ale właśnie skierowane do "domowego przedszkola"... Ja bym miała problem z taką aktywizacją, bo Ala rysowac i malowac nie lubi - dla niej tylko ruch i lalki :)

U nas rzdako, ze 4 razy do roku. Wczoraj było pasowanie na przedszkolaka, niestety bez nas :-(
Michał też nie lubi rysować tzn lubi - wszystko naszykuje, bo on bedzie rysowąl i jak juz jest gotowy mówi "zmęczyłem się/nie umiem ty rysuj". A teraz nadrabiamy z Kubą zaległości z przedszkola to zawsze pyta czy on tez może się pouczyć po czym grzebie w tym "uniwersytecie 3-latka" i nic mu nie odpowiada, bo sie zmęczył. Tylko naklejki by naklejał.
a jak jestesmy przy temacie to wkurza mnie, ze u Kuby większosc pracy w ksiązkach jest popołudniami kiedy jego nie ma. W końcu to rano powinny byc zajecia dydaktyczne a to kurcze jest tak ze rano jest angielski, rytmika a uczą się po południu, juz po darmowych godzinach. Wziełam ksiązkę z przedszkola, bo Kuby juz prawie 2 miesiace w przedszkolu nie ma. Gwiazda pokaząła co beda robic ale to co niby jest juz za nimi u Kuby tez praktycznie puste. I pójdzie we wrzesniu nieprzygotowany do szkoły, albo lepiej gwiazda zrobi test gotowosci szkolnej i powie, ze nie gotowy :wściekła/y:

Agrafka - nie wiem czy to cykliczne, wiem, że robią na terenie całego kraju, a w czerwcu było w kilku castoramach... najlepiej zadzwonić do którejś castoramy i się dowiedzieć, u nas to jedna z pań Hanki załatwiła.;-)
Co do takich spotkań, mało jest, ale to zapewne zależy od pań, zgrania terminów itp.
Kikolek - jasny gwint, ale masz prze... z tymi gwiazdami i nauką, niestety jak widzę niektóre idą na łatwiznę i na rodziców obowiązek zrzucają, choć niby państwo miało wyrównywać szasnę dzieciom,,,

Agrafka u nas było tylko jedno takie spotkanie. Następne chyba będą Andrzejki razem?kurcze albo była mowa o balu karnawałowym. nie wiem sama

Kilolek dziwnie jest z zajęciami u Was. Nasze przedszkole realizuje podstawę programową do 13. Póżniej zajmują się wszystkim innym

reklama
U nas też jest mało takich spotkań. na razie był tylko ten piknik połączony z pasowaniem. dziś był "bal jesieni" ale był przewidziany tylko dla dzieci. nawet nie wiem kiedy teraz coś będzie

kilolku u nas też wszelkie zajęcia dodatkowe są po 13, a do 13 jest realizowany program dydaktyczny. zresztą pani dyr mówiła, że jest to wymóg ministerstwa więc u Was jakoś tak wszystko na opak :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry