reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zły wynik testu Pappa

Bądź dobrej myśli ja mam jeszcze wyższą wolną podjedostke bety jutro idę na prenatalne na szczęście wiedziałam że moja biochemia może być zaburzona przez lek na stymulację Clo i zrobiłam wcześniej Nifty i wiem że maluch jest zdrowy
Ale w IU/I czy MoM? A to nie wiedziałam że stymulacja Clo może coś zaburzyć potem. Ja byłam na stymulacji Clo ale on na mnie nie działał i owulacja występowała i tak w swoim tempie czyli bardzo późno.

reklama
Mi lekarz od razu powiedział że zaburza biochemię. Moja wolna beta to 402 IU/l
Kurczę bardzo ciekawe. Teorytycznie przyjmowałam clo przez 3 miesiące ale bez skutku. W cyklu w którym zaszłam w ciążę brałam cło od 3 do 7 dc ale w ciążę zaszłam w 30 dc bo wcześniej nie wywołał owulacji. Nie wiem czy to ma znaczenie. A jakie masz przeliczenie na MoM?

Kurczę bardzo ciekawe. Teorytycznie przyjmowałam clo przez 3 miesiące ale bez skutku. W cyklu w którym zaszłam w ciążę brałam cło od 3 do 7 dc ale w ciążę zaszłam w 30 dc bo wcześniej nie wywołał owulacji. Nie wiem czy to ma znaczenie. A jakie masz przeliczenie na MoM?

Ja miałam też późną owulację bo pęcherzyk sobie wolno rósł i nie miałam nie wiadomo jakich dawek bo tylko pół tabletki ale jak widać chyba ma znaczenie

A przez co miałaś taki wysoki wynik? Bo u mnie tylko i wyłącznie przez tą wolną betę jest taki wysoki… Ale cieszę się że twoja historia skończyła się dobrze 🩷
Takie miałam wyniki:
Wolna beta 73,38IU/I czyli 1,990 MoM
Papp-a 0,377IU/I czyli 0,153 MoM

Wyszło mi też zahamowanie wzrastania płodu przed 37tc 1:35
I to akurat się sprawdziło wykryli w 27tc hipotrofię i od 28tc szpital do porodu 33+0 bo kiepskie przepływy

reklama
Do góry