reklama

Zmiana pieluch na inne

Nie wiem co położna miała na myśli,ale moim zdaneim trochę przesadziłą.. Przez 3 meisiace nie można zmieniać pieluch na inne? Zdania są na pewno podzielone,ale osobiscie trudno mi w to uwierzyć. Po zmianie należy tylko obserwować czy nei wystąpiły podrażnienia na skórze.

reklama
Mój maluszek ma tydzień, stosowałam Pampers New Baby ale od 2 dni co zmiana pieluchy czyli co 2-3 godziny zamiast mokrej pieluchy ma mokre plecki, nei wiem czy jest za mały do tych pieluch czy mam je bardziej zaciskać czy może szukać innych? Mały urodził się z masą 3250.Co radzicie?

Spróbuj huggies premium 2 i postaraj się troszkę ciaśniej zapinać na brzuszku - pampersy i huggiesy mają elastyczny tył lub boki więc dziecka to nie będzie uwierało

Dzięki za poradę.Własnie złapałam go na gorącym uczynku,okazuje się,że strumien wypłynąl górą i przodem tzn.że z amało zaciskam pieluszkę chyba no i muszę zadbać by nie celował siusiaczkiem w górę, może pomoże.

Witam wszystkich,

moja historia z pieluchami skończyła się na Huggies. Tylko zaraz po urodzeniu musieliśmy kupować Pampersy bo córeczkę inne podrażniały. Od prawie roku używamy Huggies i nie ma z nimi problemów, a i cena dużo niższa. Ale testów trochę wcześniej było (gaga, dada, happy).

Kilka tygodni temu znajomi kupili dla swojego synka na allegro testowy zestaw pieluszek kilku producentów. W sumie fajna sprawa przy następnym dziecku pewnie też czegoś takiego poszukam :).

Pozdrawiam

Mojemu synkowi położne w szpitalu zakładały Dady (choć kazały przynieść paczkę Pampersów...:)), w domu czekały Pampers New Born (próbowaliśmy też starych Happy, ale nie podeszły mi) i nie było kłopotu, dopóki nie zabrakło New Born i tatuś kupił Premium Care... Taka wyprysk kontaktowy, że głowa mała... Wróciliśmy do New Born, ale od jakiegoś czasu używamy ich na zmianę z Babydream i nowymi Dada. Szukaj śmiało i obserwuj maluszka:)

Polecam Pampersy, chcieliśmy na początku zaoszczędzić na Dadach i innych, ale nie przylegały tak dobrze do pupy jak Pampersy i łóżeczko było ciągle mokre. A są często promocje, gdzie 3 paczki są w cenie 2, albo 2 w cenie 1..tylko żadne Slep&Play, Zwykłe Pampersy.

A ja używam własnie sleep & play i jestem bardzo zadowolona. Żadna jeszcze nigdy nie przeciekła, wytrzymują spokojnie całą noc, żadnych odparzeń, a cena niższa niż normalne pampersy, więc polecam.

A co do wątku początkowego, to faktycznie jakjaś dziwna położna, ludzie na prawdę przesadzają i zamiast pomagać młodym rodzicom to robią im wode z mózgów.

reklama
Witam,

Pampersy faktycznie nie sa najlepsze. Z Niemiec znam pieluszki Paul & Paula i Wiona. Sa w 100% ekologiczne i bardzo dobrej jakosci. A cena jest podobna do Pampersow.

Z tego co ja wiem w Polsce mozna je kupic tylko w sklepie www.eco-baby.pl.

Pozdrawiam

Mary1982

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry