Anne1991
Fanka BB :)
cooooo? Jak to? Jesteś pewna że to był cewnik?
Tak, na 100 procent
Ale jaki cewnik? No sorry, ale ja pierwszy raz z czymś takim się spotkałam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
cooooo? Jak to? Jesteś pewna że to był cewnik?
Ale jaki cewnik? No sorry, ale ja pierwszy raz z czymś takim się spotkałam.
Ahh to może u mnie też tak było, że tylko opróżnili pęcherz.Ja też przy SN po znieczuleniu miałam założony cewnik ale po opróżnieniu pęcherza był on wyjęty. Może o to chodzi autorce.
Podejrzewam że tak było też u Ciebie. Ja też nie rodziłam w Polsce. Wydaje mi się ze to normalna procedura w Europie że oprozniają pęcherz przed porodemAhh to może u mnie też tak było, że tylko opróżnili pęcherz.
Hm, ciekawe to o czym piszeciePodejrzewam że tak było też u Ciebie. Ja też nie rodziłam w Polsce. Wydaje mi się ze to normalna procedura w Europie że oprozniają pęcherz przed porodem
A dlaczego nie powinno ?Ale moim zdaniem to nie jest standardowe postępowanie. A już na pewno nie powinno nim być. Rzeczywiście jest to niekiedy stosowane ale nie jest w ogóle związane z tym czy ktoś otrzymał znieczulenie czy nie.
Bo nie pozwala działać naturze. Jeżeli jest taka konieczność i ma to pomóc to ok. Ale na pewno nie powinno być to standardem bo od razu przychodzi mi na myśl wygoda położnych. Żeby nie musiały za dużo sprzątać. To tak jak z robieniem lewatywy przed porodem. Nadal są szpitale gdzie jest to standard.A dlaczego nie powinno ?
Nie przekonują mnie te argumenty ale okBo nie pozwala działać naturze. Jeżeli jest taka konieczność i ma to pomóc to ok. Ale na pewno nie powinno być to standardem bo od razu przychodzi mi na myśl wygoda położnych. Żeby nie musiały za dużo sprzątać. To tak jak z robieniem lewatywy przed porodem. Nadal są szpitale gdzie jest to standard.