reklama
avocado2
Fanka BB :)
Ja się szykowałam, żeby skorzystać, ale nie skorzystałam. Po prostu moja akcja porodowa przebiegła błyskawicznie i nie było sensu. Wadą jest to, że po znieczuleniu niektóre kobiety źle się czują, mają bóle głowy, nóg. Moża spowolnić akcję, bo "rozluźnia". Ponieważ miałam łatwy poród, to następny pewnie też spróbuję bez znieczulenia (zapraszam do przeczytania opisu w wątku "gratulacje", pt. avocado2 ma Anastazję)
Pozdrawiam, Ania
Pozdrawiam, Ania
magdalenkakol
Fan(ka)
Ja mialam znieczulenie .Bylam bardzo zadowolona .Prawie nic mnie nie bolalo i dodoatkowo przyspieszylo akcje porodowa. Polozna powiedziala ze jakbym nie miala to rodzilabym do rana . zaczelam ok 20 na calego rozkrecilo sie o 22 a urodzilam o 2 w nocy.
magdalenkakol
Fan(ka)
Kochane moglam chocdzic , skakac wszystko co chcialam.Dopiero w ostatniej fazie lezalam bo juz nie mialam sily. Przeskadzalo mi tylko to ze mialam caly czas podlaczona kroplowke ale maz za mna ja nosil.
margot
Mamma Mia!
Siaba ma rację, DOLARGAN to syf, nie bierzcie tego, nas uprzedzili już w szkole rodzenia, że to narkotyk, który działa lekko rozkurczająco i ogłupiająco, pożytek z tego marny, a dodatkowo źle wpływa na dziecko! Wszędzie w Europie jest już wycofany z sal porodowych, tylko u nas jeszcze dogorywa. Mnie to proponowali, ale odmówiłam. Nie miałam też znieczulenia zewnątrzoponowego, choć był moment, że pomyślałam o tym... ale potem szło już coraz szybciej i ból był do zniesienia, więc nie wzięłam, bo nie potrzebowałam. Rodziłam 6,5 godziny.
reklama
magdalenkakol
Fan(ka)
Ja rodzilam normalnie.Dziecko samo wyszlo.