reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

To dupa bo ta kreska okropnie już teraz wygląda.
Dziewczyny mała ma zaczerwienione miejsce w okolicach odbytu.lekko może odparzone. Smarowałam sudokremem , ale nie pomogło po 2 razach a nie chce tak tego dużo smarować. Jakie macie sposoby domowe? Jak się robi ten krochmal? z mąki ziemniaczanej czy jak czy jak?

reklama
Myszo ja kąpie codziennie. Jakoś tak lepiej się czuje jak mała wykąpana no i polubiła ciepłą wodę i krótką kąpiel więc jej to komfort sprawia. Też codziennie się kąpiemy więc maluszkom też na pewno lepiej :)

Wiecie zastanawiam się. Bo my właściwie codziennie małą kołyszemy do snu. Tzn albo zasypia mi przy piersi, daje ją do odbicia no i jak zaśnie to zaśnie i odkładam do łóżeczka albo ją bierzemy i chodzimy z nia - ale nie potrząsamy tylko jest w rożku na rękach i tak zasypia. Nigdy w łóżeczku sama nie zaśnie. I się zastanawiam czy to będzie miało konsekwencje w przyszłości czy na tym etapie to nie groźne czy może już powinnam inaczej postępować?
Nie chcielibyśmy dźwigać < 5kg klopsa:)

może się niestety przyzwyczaić, jak moja starsza. Teraz postaram się nauczyć zasypiania w łóżeczku, nie chcę być przez rok smoczkiem :)

my tak jak ania też kąpiemy codziennie, bo wszyscy lubimy :)

Pisze jedna reka - sory za bledy. rozo no ale masz jakis sposob? dziecko ma 3 tygodnie i jak zostaje w lozeczku sama to po jakims czasie jest ryk a przeciez nie moge jej pozwolic płakac:)

Aneczka
moja koleżanka rodziła w kwietniu i ma kreskę dalej , tylko od pępka w dół ...
ja mam taką przez cały brzuch ... ale na razie mi nie przeszkadza , najważniejsze żeby tłuszczyk spadł już :p

co do pocenia się, to ja śpie w samym staniku i majtkach - może też tak spróbuj , fakt - ja się nie pocę , bo kołdrę to raczej mam obok niz na sobie a jak mi chłodno to się przykrywam ; ) może po prostu jesteś za ciepło ubrana...??

Ja kreskę też nadal mam
Pocić się nie pocę, może jak nadalka radzi spać w bieliźnie pod kocykiem
Małą kąpie codziennie

A z zasypianiem jest najczęściej tak że zasypia przy piersi, a jak odłożę do łóżeczka to nie zaśnie sama, chyba że zatkam smoczkiem :dry:

w dzień to jak zaśnie przy piersi to ją do pionu żeby się odbiło ale i to nie zawsze a potem ją odkładam albo do łóżeczka albo do gondolki albo obok siebie na wersalkę i obkładam ją rogalem
jak się rusza to delikatnie tak pokołyszę ją po ciałku albo głaszczę po główce żeby słyszała że ja jestem
niektóre dzieci nie lubią łóżeczka gdyż jest dla nich za wielkie i czują się zagubione więc można by je zakutać w kocyk żeby się czuły bezpieczniej
w nocy to ja z nią śpię bo ja sobie śpię a ona się obsłuża sobie sama :D

co do kąpania to nie kąpię codziennie ale tak co 2 dzień

reklama
my kąpiemy codziennie:tak:

a co do zasypiania to u nas różnie. Zdarza sie przy piersi, w pozycji do odbicia (uwielbia tak leżec na brzuchu moim czy M.) no i często sam w łóżeczku... Staram się nie dopuszczać, zeby zasnął przy piersi i odkładam do łóżeczka, poleży, czasami pomarudzi i przeważnie zaśnie, choć ma takie momenty, ze marudzi bardzo i nie uśnie w łóżeczku, tylko trzeba go wziąć na rece

Igor zasypiał tylko przy piersi, czy jak się go nosiło. Odłożony do łóżeczka/ wózka, czy położony na kanapę darł się niemiłosiernie i nie miało to sensu, zeby go zmuszać do samodzielnego zasypiania.

Do góry