Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
No właśnie powyżej 20 pracownikówNawet w przypadku dużej firmy powyżej 20 pracowników?
Ja nawet nie zastanawiałam się nad tym czy ZUS oddaje coś pracodawcy, czy nie. Ja tam się cieszę, że mi płaci pracodawca bo przynajmniej wiem kiedy dostanę na pewno wypłatę.Hej dziewczyny, od lipca jestem na zwolnieniu lekarskim z powodu powikłań ciążowych. Wypłatę na konto dostaje od pracodawcy, ale czy ZUS później oddaje mu ten zasiłek? Gubię się trochę w tych zapisach.
tylko w przypadku dużych firm.Nawet w przypadku dużej firmy powyżej 20 pracowników?
Tylko pamiętaj, że jeśli po urodzeniu dziecka będziesz tylko Ty korzystała z urlopu to przez cały okres urlopu będziesz dostawała 81% wysokości wynagrodzenia, jeżeli złożysz wniosek w ciągu 21 dni od dnia porodu, natomiast jeśli nie złożysz wniosku to przez 20 tygodni 100% wysokości świadczenia będzie, a później 60%.Oki dziękuje dziewczyny za odpowiedzi :*
Jezeli masz zwolnienie "leżące" to nawet paragon Cię nie uratujeA jeszcze pytanko, jak to jest z tymi kontrolami z ZUSU? Miałyście ? Trochę stresuje mnie sytuacja, że pójdę do sklepu, zapomnę paragonu i akurat będzie kontrola![]()