reklama

zwolnienie lekarskie

Nie chcę od razu iść na zwolnienie lekarskie, ponieważ co miesiąc podpisuję umowę, pracuję na nocne zmiany i jest mało prawdopodobne, że mój lekarz pozwoli mi na taką pracę.
Czy mogę nie mówić lekarzowi, że jestem zatrudniona? Czy mogę nie mówić lekarzowi, że jestem zatrudniona? A jeśli tak, to gdzie jestem zatrudniony?

reklama
Nie chcę od razu iść na zwolnienie lekarskie, ponieważ co miesiąc podpisuję umowę, pracuję na nocne zmiany i jest mało prawdopodobne, że mój lekarz pozwoli mi na taką pracę.
Czy mogę nie mówić lekarzowi, że jestem zatrudniona? Czy mogę nie mówić lekarzowi, że jestem zatrudniona? A jeśli tak, to gdzie jestem zatrudniony?
Powinnaś powiadomić pracodawcę, że jesteś w ciąży. A on zmienić warunki pracy.

Powinnaś powiadomić pracodawcę, że jesteś w ciąży. A on zmienić warunki pracy.
Pracuję za pośrednictwem agencji i co miesiąc podpisuję umowę.
Zdarzyła się sytuacja z koleżanką. Złożyła podanie o pracę, kiedy dowiedziała się, że jest w ciąży, ale jej umowa nie została przedłużona, ponieważ pod koniec umowy nie była w 12 tygodniu ciąży.
Zgodnie z prawem mogła zostać zwolniona na takich warunkach.

Z tego powodu nie chcę narażać mojego lekarza ani mojej pracy.

Pracuję za pośrednictwem agencji i co miesiąc podpisuję umowę.
Zdarzyła się sytuacja z koleżanką. Złożyła podanie o pracę, kiedy dowiedziała się, że jest w ciąży, ale jej umowa nie została przedłużona, ponieważ pod koniec umowy nie była w 12 tygodniu ciąży.
Zgodnie z prawem mogła zostać zwolniona na takich warunkach.

Z tego powodu nie chcę narażać mojego lekarza ani mojej pracy.
Ale w jaki sposób narazisz lekarza? Jeżeli chcesz pracować na nocki to pracuj, to Twój wybór.
A koleżanka nie została zwolniona tylko po prostu umowa nie została przedłużona. To sa dwie różne sprawy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry