Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
adasia pisze:Margolis Leynie właśnie chodziło o to że wg jej obliczeń mój okres zasiłkowy powinien się skończyć 23 lipca a nie 1 sierpnia ponieważ liczyła ciągłość dni począwszy od pierwszego dnia mojego L-4 i nie odjeła tego mojego tygodnia kiedy byłam w pracy.Ale to nieważne , co do tego orzeczenia lekarza orzecznikaZUS to mam je wysłać do kadr a jak przyjdzie póżniej decyzja ZUS to też mam przesłać.
Margolis pisze:Adasia! Leynie chodziło o to że taka krótka przerwa nie przerywa biegu 182 dni zwolnienia ale przerwy nigdy się nie dolicza tylko te dni wcześniejszego zwolnienia.
Anna25 pisze:Margolis,dzieki o to mi chodzilo.Nie zglaszam tego zwolnienia nigdzie,ani u pracodawcy ani tez w ZUSie czy gdziekolwiek indziej.Dostawalam wiec tylko pensje z zakladu pracy.A czy tak sie nie robi?W samej mojej firmie sa 3 osoby,ktore sa niby na zwolnieniu (czyli czyt.pobieraja zasilek chorobowy z ZUS) a caly czas pracuja i dostaja pelny wymiar pensji.Uznalam,ze skoro czuje sie dobrze to bede pracowac i chyba szkody nikomu nie wyrzadzilam - nie pobieralam zadnych swiadczen.Chodzilo mi tylko o to,czy wystawiajacy zwolnienie lekarz zglasza ten fakt gdzies,np. w ZUSie