• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zwolnienie

Dziewczyny jestem tutaj nowa mam pytanie. Jestem miesiąc po zabiegu lyzeczkowania, wybieram się do psychiatry na zwolnienie jednak w trakcie tego zwolnienia za ok 2-3 mce chce spróbować ponownie zajść w ciążę. Moje pytanie jak to będzie ze zwolnieniem bo przekroczy 270 dni napewno jeśli będę teraz ok 4mce na zwolnieniu i później ciąża. Co w takiej sytuacji? Czy jeśli byłaby przerwa na weekend ( dwa dni wolne od pracy) między l4, a zwolnienie już z kodem. B czyli ciąża czy taka przerwa się liczy aby nastąpił nowy okres zasilkowy?

reklama
Jeżeli będziesz mieć zwolnienie od psychiatry to okres zasiłkowy wynosi 182 dni a nie 270 (tyle jest w przypadku gruźlicy i ciąży). Jeżeli będziesz mieć przerwę chociażby na jeden dzień i będziesz wtedy zdolna do pracy i ponownie pójdziesz na zwolnienie z innym kodem choroby to okres zasiłkowy liczy się od początku. Moje pytanie jest tylko takie, dlaczego zakładasz, że od razu pójdziesz na zwolnienie ciążowe?

Jestem po poronieniu I wiem że ciąża będzie od początku wysokiego ryzyka- m. In. Wysoka prolaktyna, niski progetseron I od razu powstająca cukrzyca ciążowa.
Druga strona medalu to środowisko w pracy, po tym co mnie tam spotkało odkąd odeszła na zwolnienie jeszcze będąc w ciąży nie wyobrażam sobie tam powrotu. Tylko pytanie moje czy sobota i niedzielę też zalicza się do przerwy w okresie zasilkowym?

Jestem po poronieniu I wiem że ciąża będzie od początku wysokiego ryzyka- m. In. Wysoka prolaktyna, niski progetseron I od razu powstająca cukrzyca ciążowa.
Druga strona medalu to środowisko w pracy, po tym co mnie tam spotkało odkąd odeszła na zwolnienie jeszcze będąc w ciąży nie wyobrażam sobie tam powrotu. Tylko pytanie moje czy sobota i niedzielę też zalicza się do przerwy w okresie zasilkowym?
Chodzi mi o to że te 270 dni czy będą liczyły się zwolnienie od psychiatry i ewentualnie nowe zwolnienie w ciąży czy będzie to ciągłość max 270dni i wtedy okres ten zakończy się wcześniej niż ciąża.

Chodzi mi o to że te 270 dni czy będą liczyły się zwolnienie od psychiatry i ewentualnie nowe zwolnienie w ciąży czy będzie to ciągłość max 270dni i wtedy okres ten zakończy się wcześniej niż ciąża.
Weekendy tez sie w to wliczają. jezeli będziesz mieła przerwę choćby jeden dzien to nowy okres zaiłkowy będzie wynosić kolejne 270 dni, jeżel będzie to zwolnienie z kodem B czyli ciąża.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry