reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Żywienie

A probowalas karmic czesciej malymi porcjami?

I jeszcze jedna rzecz mi do głowy przychodzi. U mnie corka nie jadla jak spadalo jej żelazo. Moze warto zbadac morfologie, elrktrolity + żelazo, tibc, ferrytyne?
U corki spadek zelaza objawial sie cieniami pod oczami.

reklama
A probowalas karmic czesciej malymi porcjami?

I jeszcze jedna rzecz mi do głowy przychodzi. U mnie corka nie jadla jak spadalo jej żelazo. Moze warto zbadac morfologie, elrktrolity + żelazo, tibc, ferrytyne?
U corki spadek zelaza objawial sie cieniami pod oczami.
Tak , karmie ja w zasadzie dość często przynajmniej próbuje . Wszystkie wyniki są prawidłowe . Jesteśmy na oddziale w szpitalu od kilku dni . Obserwacja . Miała robiony mocz , krew i kal łącznie z posiewem . Wszystko jest dobrze

Tak , karmie ja w zasadzie dość często przynajmniej próbuje . Wszystkie wyniki są prawidłowe . Jesteśmy na oddziale w szpitalu od kilku dni . Obserwacja . Miała robiony mocz , krew i kal łącznie z posiewem . Wszystko jest dobrze
u mnie córka odrzuciła butelkę z której wcześniej korzystała . Próbowaliście zmienić ? Albo meczy ja tak ten refluks że spada z wagi . Jeszcze inna opcja która mi przychodzi do głowy to my mieliśmy problemy z jedzeniem jeszcze jak był niedobór witaminy D

U mnie córka od początku jadła mniejsze porcje. Miała ogromny refluks. Chlustalo na odległość. Jak skończyła 4 miesiące to zagęszczalam jej mleko i za namowa pediatry zaczęłam jej dokładać słoiczki po łyżeczce. Później kaszkę. Wiem że zalecania są od 6 miesiąca, ale do córki trzeba było podejść indywidualnie. Z czasem refluks minął a zaczęły się pojawiać problemy z jedzeniem domowym. Tylko słoiczki akceptowała. Do dziś ma problemy z jedzeniem. Są takie rzeczy że ma po nich odruch wymiotny. Jednak z każdym rokiem jest postęp i ta wybiórczość jest mniejsza. Mam nadzieję że rozszerzenie diety przebiegnie u Was sprawnie. Wszystkiego dobrego

to ładny wynik, u mnie córka miała 12-15 - mimo że pozostałe wyniki miała prawidłowe (hemoglobina, hematokryt, tibc). To oprócz poziomu żelaza możesz sprawdzić dodatkowo przyswajanie żelaza. Bo może być go dużo, ale nie działa.
Nutramigen jest ogólnie niedobry, ale może nie odpowiada jej temperatura podania? Za ciepłe? Za zimne?

Ogólnie nie martwiłabym się, że mało je, ale tym że spada na wadze... A jak u niej z wypróżnianiem? Macie jakieś problemy?

reklama
to ładny wynik, u mnie córka miała 12-15 - mimo że pozostałe wyniki miała prawidłowe (hemoglobina, hematokryt, tibc). To oprócz poziomu żelaza możesz sprawdzić dodatkowo przyswajanie żelaza. Bo może być go dużo, ale nie działa.
Nutramigen jest ogólnie niedobry, ale może nie odpowiada jej temperatura podania? Za ciepłe? Za zimne?

Ogólnie nie martwiłabym się, że mało je, ale tym że spada na wadze... A jak u niej z wypróżnianiem? Macie jakieś problemy?
Właśnie nie , dwie dobre kupy dziennie . Sprawdzimy , dzięki

Do góry