reklama

Gofry

Kiedyś Julce gofry nie smakowały. Postanowiłam spróbować zrobić je ponownie. Tym razem i ona dołączyła do grona wielbicieli moich gofrów:). Przepis bardzo prosty i łatwy w wykonaniu.

Czas przygotowań 15 minut
Czas : 30 minut

Składniki

  • maka - 2 szkl
  • mleko, ja użyłam kokosowego - 2 szkl
  • jajka - 2 szt
  • proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
  • olej - 1/3 szklanki
  • śmietanka - 150 ml
  • mascarpone - 1 łyżka
  • ulubione owoce -

Przygotowanie

Białka ubić na sztywną pianę, w osobnej misce zmiksować mąkę z proszkiem do pieczenia, żółtkami, mlekiem i olejem. Następnie dodać do tej masy ubite białka, delikatnie wymieszać i smażyć w gofrownicy. Ja zaserwowałam je na słodko, ale mogą być również w wersji wytrawnej. Na gofry nałożyłam ubitą śmietankę z mascarpone i posypałam owocami i orzechami.

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: