reklama
Kokosanki

Kokosanki

Podczas robienia mleka kokosowego zawsze pozostaje pulpa kokosowa, z którą nie wiadomo, co zrobić. Pokaże dzisiaj, jak możecie ją wykorzystać.

Czas przygotowań 10 minut
Czas : 25 minut

Składniki

  • pulpa kokosowa/ wiórki kokosowe - 2 szkl
  • białka jaj - 2 szt
  • syrop klonowy - 2 łyżki
  • banan - 1 szt
  • wiórki/ pulpa kokosowa - 3 łyżki
  • jogurt naturalny - małe opakowanie
  • owoce sezonowe -

Przygotowanie

Składniki na kokosanki łączymy ze sobą, banany rozgniatamy i formujemy z nich kuleczki, bądź możemy użyć silikonowej formy i wyłożyć nią masę kokosową. Ciasteczka pieczemy około 10 minut w 180 stopniach.

Jogurt blendujemy z wiórkami/pulpą kokosową. Nakładamy na ciasteczka mus i dekorujemy owocami.

Wyszły pyszne, Julka nie mogła się od nich oderwać.

Uważasz, że ten tekst jest wart przeczytania? Poleć go znajomym:

Oceń:

Wysyłam Twój głos!
Ocena: 0,00 z 5. Głosów: 0
Kliknij w gwiazdki, żeby dodać swój głos.
reklama