Kokosanki

Kokosanki

Podczas robienia mleka kokosowego zawsze pozostaje pulpa kokosowa, z którą nie wiadomo, co zrobić. Pokaże dzisiaj, jak możecie ją wykorzystać.

Czas przygotowań 10 minut
Czas : 25 minut

Składniki

  • pulpa kokosowa/ wiórki kokosowe - 2 szkl
  • białka jaj - 2 szt
  • syrop klonowy - 2 łyżki
  • banan - 1 szt
  • wiórki/ pulpa kokosowa - 3 łyżki
  • jogurt naturalny - małe opakowanie
  • owoce sezonowe -

Przygotowanie

Składniki na kokosanki łączymy ze sobą, banany rozgniatamy i formujemy z nich kuleczki, bądź możemy użyć silikonowej formy i wyłożyć nią masę kokosową. Ciasteczka pieczemy około 10 minut w 180 stopniach.

Jogurt blendujemy z wiórkami/pulpą kokosową. Nakładamy na ciasteczka mus i dekorujemy owocami.

Wyszły pyszne, Julka nie mogła się od nich oderwać.

Ocena: Jeszcze nie ma ocen...

Kliknij, żeby dodać swój głos

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją:

Zobacz także

Paszteciki drożdżowe z fasolą, soczewicą i sosem indyjskim

Paszteciki drożdżowe z fasolą, soczewicą i sosem indyjskim

Idealne na przekąskę, obiad bądź też jako dodatek do barszczu.  Pierwszy raz robiłam indyjski sos do nich...   Więcej

Barszcz czerwony z pasztecikami drożdżowymi

Barszcz czerwony z pasztecikami drożdżowymi

Od dawna chodził za mną barszcz. Któregoś dnia zrobiłam paszteciki drożdżowe – i postanowiłam zrobić do...   Więcej

Morelowe muffinki z kruszonką z płatków owsianych

Morelowe muffinki z kruszonką z płatków owsianych

Robiąc przegląd owoców w mojej kuchni zauważyłam, że kilka z nich lata świetności ma już za sobą:)...   Więcej

reklama