reklama
Kremowa zupa fasolowa

Kremowa zupa fasolowa

Julka, która ostatnio odmawiała jedzenia jakiejkolwiek zupy, tę zjadła pierwszy raz używając łyżeczki!

Składniki:
woreczek Białego Jaśka
3 ziemniaki
2 cebule
bulion warzywny
majeranek
pieprz
kilka kropel cytryny
prażony słonecznik

Fasolę zalewamy na noc wodą. Gotujemy bulion z marchewki, pietruszki, cebuli, liści laurowych, ziela angielskiego, kolendry. Do bulionu wrzucamy ziemniaki, oraz namoczoną fasolę, podgotowujemy około 30 minut. Fasola powinna zmięknąć. Na patelni szklimy dwie cebule i dodajemy do zupy, doprawiamy majerankiem, pieprzem i cytryną i blendujemy. Podajemy np. z prażonym słonecznikiem i kilkoma fasolami, można maznąć też jogurtem naturalnym.

‪#‎krem‬ ‪#‎fasola‬ ‪#‎obiad‬ ‪#‎ziemniaki‬ ‪#‎słonecznik‬

Uważasz, że ten tekst jest wart przeczytania? Poleć go znajomym:

Oceń:

Wysyłam Twój głos!
Ocena: 0,00 z 5. Głosów: 0
Kliknij w gwiazdki, żeby dodać swój głos.
reklama