reklama
Mini omleciki warzywne

Mini omleciki warzywne

Mini omleciki to przysmak mojej córeczki. Cudowne jest to, że mogę przemycić w nich wiele cennych witamin - warzyw i ziół.

Czas przygotowań 10 minut
Czas : 15 minut

Z przepisu otrzymasz: 3 porcje

Składniki

  • jajka - 4 szt
  • mąka kukurydziana - łyżka
  • papryka czerwona - 1 szt
  • rzodkiewka -
  • rucola -
  • ser żółty -
  • przyprawy - do smaku

Przygotowanie

Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na puszystą pianę, dodajemy żółtka, łyżkę mąki, pieprz, oregano, paprykę słodką i mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę wybrane warzywa, zioła, ser, delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju kokosowego i smażymy nasze małe omleciki. Podajemy ze świeżym tymiankiem.

Możecie dodać dowolne warzywa i zioła.

Uważasz, że ten tekst jest wart przeczytania? Poleć go znajomym:

Oceń:

Wysyłam Twój głos!
Ocena: 0,00 z 5. Głosów: 0
Kliknij w gwiazdki, żeby dodać swój głos.
reklama