Mini omleciki warzywne

Mini omleciki warzywne

Mini omleciki to przysmak mojej córeczki. Cudowne jest to, że mogę przemycić w nich wiele cennych witamin - warzyw i ziół.

Czas przygotowań 10 minut
Czas : 15 minut

Z przepisu otrzymasz: 3 porcje

Składniki

  • jajka - 4 szt
  • mąka kukurydziana - łyżka
  • papryka czerwona - 1 szt
  • rzodkiewka -
  • rucola -
  • ser żółty -
  • przyprawy - do smaku

Przygotowanie

Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na puszystą pianę, dodajemy żółtka, łyżkę mąki, pieprz, oregano, paprykę słodką i mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę wybrane warzywa, zioła, ser, delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju kokosowego i smażymy nasze małe omleciki. Podajemy ze świeżym tymiankiem.

Możecie dodać dowolne warzywa i zioła.

Ocena: Jeszcze nie ma ocen...

Kliknij, żeby dodać swój głos

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją:

Zobacz także

Paszteciki drożdżowe z fasolą, soczewicą i sosem indyjskim

Paszteciki drożdżowe z fasolą, soczewicą i sosem indyjskim

Idealne na przekąskę, obiad bądź też jako dodatek do barszczu.  Pierwszy raz robiłam indyjski sos do nich...   Więcej

Barszcz czerwony z pasztecikami drożdżowymi

Barszcz czerwony z pasztecikami drożdżowymi

Od dawna chodził za mną barszcz. Któregoś dnia zrobiłam paszteciki drożdżowe – i postanowiłam zrobić do...   Więcej

Morelowe muffinki z kruszonką z płatków owsianych

Morelowe muffinki z kruszonką z płatków owsianych

Robiąc przegląd owoców w mojej kuchni zauważyłam, że kilka z nich lata świetności ma już za sobą:)...   Więcej

reklama